Kesätreenailua

Heinäkuun alussa aloitimme kisaryhmän kanssa treenijakson, jossa oli 3 viikkoa bodailua juoksuintervalleilla höystettynä ja neljäs viikko oli kevennetty. Bodailutreenit ovat mielestäni vähän tylsiä, koska intensiteetti niissä on todella matala. Taukoja on pakko pitää sarjojen välillä riittävästi, jotta jaksaa puristaa sarjat kunnolla loppuun saakka. Juoksuintervallit tuntuivat tosi raskailta kun jalat olivat ihan tönkköinä pitkistä kyykkysarjoista. Positiivisia vaikutuksia voimatuloksissa huomasi kuitenkin helposti jo noinkin lyhyen syklin aikana, esimerkiksi ensimmäisen viikon penkkipunnerruksen kymppisarjaan tuli n. 15% kasvua kolmannella viikolla ja myötäotteella tehdyissä 5×10 toiston leukasarjoissa ekan viikon ilman lisäpainoa tehdyt tiukat vikat sarjat vaihtui 5kg:n lisäpainoilla tehtyihin sarjoihin. Aiemmin olin siis tehnyt leukasarjat aina vastaotteella, joka on mielestäni huomattavasti helpompaa.

Elokuussa jatkettiin voimapainotteista treeniä vähän lyhyemmillä sarjoilla, mutta mukaan tuli myös olympianostojen osaharjoitteita ja nostoja sekä muutamia intervallikuntotreenejä. Lisäksi teimme testimielessä “Filthy Fifty” metconin, jota en muuten ollut ikinä ennen tehnytkään. Se ei tuntunut niin pahalta kuin pelkäsin, mutta knees to elbowsiin ja burpeihin tuhlaantui sen verran aikaa, että loppuaikani oli yli 23 minuuttia. Testasimme kisaryhmän kanssa myös tempauksen ja työnnön maksimit ja paransinkin molemmissa ennätyksiäni, vaikkei tosiaan vielä olla olympianostotekniikoihin kauheasti ehditty perehtymäänkään. Voimaa on kuitenkin tullut sen verran lisää, että tulokset ovat nousseet vaikkei liiketekniikat vielä ihan kohdillaan olekaan. Lähinnä räjähtävyys on vielä hakusessa ja varmemmat liikeradat tulevat varmasti toistojen myötä.

Alla video tempausenkastani eli 67,5kg. Tekniikassa on tosiaan vielä hiomista, mutta ei tosiaan ollut tullut aikoihin nosteltua noin isoja rautoja ja ennätys ennen  kyseistä päivää oli 63kg. En uskaltanut vielä kokeilla uutta kymmenlukua, mutta 70 kiloa here I come!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s