Ylämäki, alamäki, ylämäki…

Viikko pyörähti käyntiin positiivisissä merkeissä, sillä eka Nordic Showdown karsintatreeni oli mennyt mukavasti ja selkäkin tuntui hyvältä. Niimpä kokeilin maanantain treeneissä kevyesti tankojumppaa ja tempauksia (max 25 kilolla) ja edelleen tuntui hyvältä! Parasta oli ehkä kuitenkin se, että uskaltauduin kokeilemaan ensimmäistä kertaa muscle-uppeja renkailla sitten toukokuussa pidettyjen Regionalsien, eikä olkapää sattunut! Tuli siinä sitten sellainenkin ajatus mieleen, että onko kipu psykologista ja olenko totuttanut itseni olotilaan, jossa minulla on joku paikka aina hajalla? Olkapäähän on vaivannut monta kuukautta ja nyt kun selkä alkoi vaivaamaan niin olkapää onkin ihan kunnossa? Toisaalta, olen kyllä jumpannut ja huoltanut olkapäätä aktiivisesti ja välttänyt liikkeitä, jotka aiheuttavat kipua. Ja viimeksi kun vuosia sitten pohdin olenko luulosairas kipujen suhteen niin minulla todettiin 3 välilevyn pullistumaa. Hmm.. Uskon, että kivut ovat osittain psykologisia, mutta kyllä mulla varmaan yleensä on ihan oikeesti ongelmia, siis niitä fyysisiä.

Viikko jatkui ihan hyvissä merkeissä. Tarkoituksena oli vältellä edelleen levypainoja ja keskittyä siis soutuintervalleihin ja metcon-kunnon metsästykseen kehonpainoliikkeitä käyttäen. Kun keskiviikkoaamuna heräsin rukoilin mielessäni, ettei Showdown-karsinnan toisessa karsintawodissa tarvitsisi nostella isoja painoja, mutta jouduin kyllä vähän pettymään. Treeni kuulosti kyllä mielenkiintoiselta, mutta ne painot! Treeni oli seuraavanlainen:
Every Minute, On the Minute, for 6 minutes:
5 Pull-ups
3 Lateral burpees over bar
3 Clean and Jerk 42,5kg
EMOM, 6 minutes:
5 Chin Over Vertical Plane Pull-ups
3 Lateral burpees over bar
2 Clean and Jerk 52,5kg
EMOM, 6 minutes:
5 Chest to bar Pull-ups
3 Lateral burpees over bar
1 Clean and Jerk 62,5kg
AMRAP 2 minutes: Clean and Jerk with 62,5kg.

Käytännössä treeni kuulosti siltä, että ensimmäiset 18 minuuttia piti ottaa iisisti, tehdä toistot rauhallisesti niin, että syke pysyisi mahdollisimman matalalla ja viimeisillä kahdella minuutilla pitäisi olla mahdollisimman paljon voimia jäljellä. Painot olisivat normaalioloissa ihan ok, mutta nyt kun selkä oli vasta kuntoutusvaiheessa niin kieltämättä vähän masensi. Jos selässä olisi vähänkin tuntemuksia niin ei olisi mitään järkeä lähteä riskeeraamaan sitä tekemällä treeni. Kuntoa ei kuitenkaan ole millään tavalla pyritty rakentamaan Ruotsin kisoja varten vaan niiden olisi muutenkin tarkoitus olla enemmänkin testi.

Kokeilin keskiviikkoiltana clean&jerkkiä aina 50 kiloon asti. Selkä otti nostot vastaan ihan hyvin, joten mietin mielessäni, että treeni voisi olla ihan mahdollinen suorittaa loppuviikosta. Menin torstaina vielä osteopaatille, lepäilin perjantain ja lauantaina tekisin treenin jos kipuja ei lämmittelyssä tuntuisi. Kokeilin lämmittelyssä nostaa 60 kiloa ja selässä ei ollut mitään tuntemuksia! Eli ei muuta kun karsintatreenin kimppuun. Ensimmäiset 18 minuuttia meni melko helposti niin kuin olin ajatellutkin. Olin toki melko hengästynyt kun kahden minuutin AMRAP pyörähti käyntiin, mutta sain kuitenkin pienen huilin ennen sitä, joten lähdin nostamaan tankoa heti kun aika alkoi. Keskityin nostoissa siihen, että selkä pysyisi rinnallevetojen lähdössä tiukkana, joten yritin olla hosumatta ja välttää misrepsit. Sain lopulta 9 toistoa kasaan ja olin kyllä tosi tyytyväinen. Parasta oli taas se, että selkä ei ärtynyt painojen nostelusta. Vähän se kyllä tuntui tärähdyksissä aina kun hyppäsin leuanvetotangosta pois, mutta ei mitään vakavampaa.

Olin todella yllättynyt, että sijoituin lajissa jopa 11 tilalle. En edelleenkään uskonut, että kuntoni olisi tällä hetkellä kovinkaan ihmeellinen, mutta ehkä muillakin on sama tilanne ja ovat myös keskittyneet enemmän voimatreeniin. Sunnuntain treenitkin sujui mukavasti, joten nyt hyvillä mielin kohti uutta viikkoa ja viimeistä karsintatreeniä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s