Back in Bisness!

Takana on nyt ensimmäinen täyspainoinen treeniviikko selkäongelmien ja kevyen viikon jälkeen. Pienistä lihaskiristelyistä huolimatta olo on hyvä ja mieli iloinen! Ohjelmoinnissamme käynnistyi hypertrofia 2 -sykli, jonka voimaliikeosio alkoi 8-10 toistojen sarjoilla. Apuliikkeissä toistomäärät olivat jopa hieman pidempiä. Metconeita on tarkoitus lisätä ohjelmaan enemmän, tällä viikolla tein niitä ma, ti ja pe. Lisäksi tein lauantaina intervallitreenin wallballeilla ja vatsalihaksilla ja mahtuipa viikkoon myös muutama hölkkä- ja soutuharjoituskin.

Koitin ottaa viikon vielä iisisti, ettei selän kanssa tulisi enää takapakkia ja onnistuin siinä hyvin. Maanantaina tein ensimmäiset tempaukset vähän isommilla painoilla ja nostin pari kertaa 60kg. Takakyykyssä nosteltiin kympin sarjoja ja loppuun tehtiin  2-osainen metcon, joka oli todella rankka! Ensin tehtiin 5 min AMRAP  35 kg thrustreita ja toes to bareja, pidettiin 2 min taukoa ja perään toinen 5 min AMRAP clean&jerkkejä ja tuplia. Halusin tehdä thrusterit (9kpl) aina putkeen, koska ne tuntuivat niin inhottavilta, mutta ehdin sitten tekemään treeniä yli 5 kierrosta ja olin melko poikki sen jälkeen. En ehtinyt toipumaan kahdessa minuutissa, joten olin aivan loppu vielä kun toinen amrappi alkoi. Se 5-minuuttinen olikin sitten melkoista tuskien taivalta… Treeni oli kyllä tosi hyvä, vaikka tekikin mieli lopettaa se kesken 😀

Tiistaina tein treenin aamupäivästä ja olin jotenkin tosi väsynyt. Tuntui etten ollut vielä toipunut maanantain treeneistä, muuta päätin kuitenkin kokeilla päivän metconia, koska se tuntui niin mielenkiintoiselta:
15 Pull-up
15 Power Snatch 45kg
25 Pull-up
10 Power Snatch 50kg
35 Pull-up
5 Power Snatch 55kg
Treeni oli kyllä todella paha. Yritin keskittyä siihen, että kaikki tempaukset olisivat teknisesti hyviä eikä mitään hirveitä räpellyksiä. Onnistuin mielestäni melko hyvin, vaikka välillä jalat kyllä karkasivat allemenossa turhan leveälle. Turhia toistojakaan ei tullut yhtään vaan kaikki 55kg tempauksetkin onnistuivat, vaikkei vauhti ollutkaan päätä huimaavaa loppuajan painuessa päälle 11 minuutin.

Keskiviikkona tehtiin penassa kasin sarjoja. Meni ihan kohtalaisesti, vaikka viimeisessä sarjassa toistot jäivätkin kuuteen painon ollessa 65kg. Tein myös pitkästä aikaa dipeissä kymppejä ja vaikutukset tuntuvat vieläkin rintalihaksissa! Päätin jättää metconin tekemättä kun olo oli vähän juminen. Torstain lepo tulikin todella tarpeeseen ja perjantaina jaksoi taas treenata. Ilon aiheita oli 80 kilolla tehty C&J ja maastavedossa uskalsin tehdä yhden sarjan 95 kilolla, ja selässä ei mitään tuntemuksia! Päivän treeninä oli kunnon tankojumppa eli “DT”, joka jännitti kyllä tosi paljon. Rintalihaksissa kiristeli ja 50kg tuntui tosi painavalta jo ennen treeniä… Tavoitteena oli päästä alle 9 minuuttiin ja se onnistui. Happi ei kyllä kulkenut kovinkaan hyvin, mutta se nyt ei ollut varsinaisesti mikään yllätys.

Lauantaina otin taas vähän iisimmin. Olin ensin vetämässä aamun tunnit salilla klo 9-12.30 ja sen jälkeen menin suoraan tekemään oman treenin. Vuorossa oli vähän valakyykkyä ja loppuun intervalliharjoitus. Sunnuntaina lepäillään ja keräillään voimia ensi viikon koitoksiin! Loppuun vielä videonpätkää viimeisestä valakyykkysarjasta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s