PeeÄrrät paukkuu!!

Viikko lähti loistavasti käyntiin kun maanantain kisatreeneissä kaikki tuntui kulkevan! Ajattelin aluksi, että koitan vain kevyesti tehdä muutamia hyviä clean&jerkkejä, kun muistin vielä lauantain treenien raskauden ja nyt päivä oli ollut niin kiireinen, etten kokenut olevani parhaimmillani. Nostot alkoivat kuitenkin tuntua ihan hyviltä, joten kohta olinkin jo nostanut kevyesti 80kg ja latonut tankoon 85kg, joka olisi siis uusi c&j-ennätykseni. Se tulikin ylös melko helposti, joten lisäsin 2,5kg. Nyt olisi kyseessä jo rinnallevetoennätyskin. Paino nousikin heti rinnalle, mutta työnnön lähdössä kroppa pääsi jotenkin veltoksi ja pudotin tangon maahan ennen kuin nosto oli edes alkanut. Hitto, päätin kokeilla vielä uudelleen kun yritys jäi niin heikoksi. Ja toisella kerralla sainkin noston onnistumaan.

Päätin vielä ihan testimielessä koittaa kerran rinnallevetoa 90 kilolla… ja nosto onnistui heti ekalla!! Sain tangon ihan helposti rinnalle, mutta kyykystä nouseminen teki kyllä vähän tiukkaa. Olin aivan fiiliksissä noston jälkeen!! Harmi, ettei nosto tullut nauhalle, mutta en tainnut itsekään oikein uskoa, että se tulee onnistumaan… Tajusin jälkikäteen myös, etten ollut ikinä tehnyt edes etukyykkyä 90 kilolla. Tosin, en ole pitkiin aikoihin kokeillut etukyykkymaksimia tai edes kolmosmaksimia, joten se ei ehkä kerro ihan koko totuutta.

Myös takakyykky kulki kohtalaisesti. Tehtiin vitosia ja tein viimeisen sarjan 100 kilolla. Olin kyllä kerran loppukesästä tehnyt samalla painolla vitosen, mutta oli kiva huomata, että selkäongelmien takia tullut kyykkäyspaussi ei vaikuttanut enää negatiivisesti tuloksiin. Tässä vaiheessa aloin olemaan jo melko väsynyt, mutta päivän treeni oli vielä tekemättä. Teimme 20 minuutin OTM-treenin, jossa joka minuutin alkaessa tehtiin 3 burpeeta, 5 wallballia ja 1 power clean 70 kilolla. Ensimmäiset kymmenisen minuuttia meni aika helposti, sen jälkeen alkoi tulla jäätävä hiki ja viimeisillä kierroksilla sai jo ihan tosissaan keskittyä power cleaneihin. Pienten kelloselkkausten ansiosta kierroksia saattoi lopulta tulla jopa vähän yli 20, mutta se ei menoa haitannut!

Tiistaina tein treeniä taas aamupäivästä ja kuten edellisellä viikollakin, tuntui etten ollut ehtinyt täysin palautua maanantai-illan treeneistä. Päivän metcon oli nimeltään “Hammer” eli
5 Rounds
5 Power Clean 42,5kg
10 Front Squat 42,5kg
5 Jerk 42,5kg
20 Pull-up
*90 seconds of rest between rounds

Olin tehnyt kyseisen treenin aika tarkkaan vuosi sitten viimeksi. Silloin aikaa meni vajaat 15 minuuttia. Nyt tein ekat 2 kierrosta reiluun minuuttiin ja kolmaskin meni vielä alle 1.20. Jo ensimmäisillä kierroksilla reidet hapottivat etukyykyissä ja jerkit tuntui inhottavilta niiden jälkeen. Neljännellä kierroksella hyydyin jo vähän, mutta varsinainen hyytyminen tuli sitten vikalla kierroksella. Jouduin jopa pudottamaan tangon etukyykkyjen jälkeen ja leuatkin tuli pilkottua ties kuinka moneen osaan. Olo oli treenin jälkeen aika hapottava! Aika oli 12:58, joten paransin vuoden takaista aikaani pari minuuttia. Treenin jälkeen pidin pienen paussin ja tein vielä negatiivisia maastavetoja 20kg painolevyn päällä seisten. Vikan sarjan tein 105 kilolla ja olin siihen ihan tyytyväinen. En ole varmaan koskaan tehnyt tavallista mave-vitostakaan yli 100 kilolla.

Keskiviikkoaamuna kävin tekemässä soutuintervalleja ja tein myös pienen hikijumpan, jonka jälkeen totesin, että reidet hapottivat tänään vielä pahemmin kuin eilen. Täytyy vielä miettiä kannaattaako illalla enää treenata. Huomenna on kuitenkin tiedossa lepopäivä ja loppuviikoksi suuntaamme kulkumme kohti Lappeenrantaa, jossa pidetään Outlaw Training Camp. Olimme viime vuonna Outlawn leirillä Köpiksessä ja leiri oli todella antoisa, joten odotan viikonloppua todella suurella mielenkiinnolla!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s