Raporttia Outlawn leiristä

Viikonloppu tuli siis vietettyä Lappeenrannassa Outlawn treenileirillä. Leiri täytti lähes kaikki odotukset, jotka sille olin etukäteen ladannut eli reissu oli siis onnistunut. Ainoa seikka, jonka voisin laskea jonkin sortin miinuspuoleksi olisi ehkä se, ettei leirillä tehty mitään metcon-treenejä. Muuten se ei haittaisi minua mitenkään, mutta kun nyt viikonloppuna on Nordic Showdown skabat Tukholmassa niin pari kovaa metconia olisi ollut hyvä juttu vielä tuohon kohtaan. Toisaalta olin niin väsynyt päivien päätteeksi, että jos loppuun olisi tehty aina joku kova metcon niin siitä ei olisi varmaan tullut yhtään mitään. Nyt teimme lauantaina omin päin yhden metconin päivän päätteeksi ja kyllä se melko raskaalta siinä kohtaa tuntui. Tulipa tehtyä kuitenkin!

Okei, ehkä toinen juttu mikä vähän ärsytti oli se, että jouduimme tekemään paljon pitoja erilaisissa kyykkyasennoissa, milloin tempausasennossa tai takakyykyssä, ja sen jälkeen kun oltiin pari tuntia tehty pitoja ja välillä kuunneltu tekniikkajuttuja niin piti alkaa nostelemaan isoja painoja. Pidot ovat kyllä ihan hyviä lämmittelyliikkeitä tekniikkatreenissä, mutta ehkei ennen nostotreenejä, joissa pitäisi tehdä ennatyksiä. Aluksi olin varma, etten jaksa tempaista edes 60 kiloa, mutta kun treenin päävetäjä eli Outlaw-guru Rudy käski minun mennä nostelemaan vetäjäporukan mukana olleiden kovien jenkki-CrossFittaajien eli Ingridin ja Elisabethin kanssa niin pakkohan siinä oli alkaa yrittämään ihan kunnolla! Eli ehkä maailman vahvin naiscrossfittaaja, Elisabeth Akinwale, oli siis mukana leirillä perjantaina ja minä pääsin hänen kanssaan nostelemaan samalle tangolle! Aivan sairaan siistiä!

Tempaukset ei todellakaan tuntuneet hyviltä, mutta missasin muistaakseni silti vain yhden noston ennen kuin lähdin koittamaan uutta ennätystä eli 70 kiloa. Sivusin siis kerran myös ennätystäni eli 67,5kg. Se nousi kyllä helposti ja oli paras nostoni. Uutta ennätystä ei tällä kertaa tullut, mutta olisi kyllä ollut melkoinen ihme jos se olisi siinä olotilassa napsahtanut kohdilleen… Kun lauantaina päästiin samalla kaavalla parin tunnin odottelujen jälkeen vihdoinkin työntelemään niin olo oli vielä väsähtäneempi kuin perjantaina. Olin varma, etten jaksaisi puristaa edes 80kg rinnallevetoa ylös kyykystä. Rudy tuli kuitenkin tsekkailemaan nostojani ja kehui etenkin rinnallevetoni lähtöä sen verran, että jaksoin taas tsempata vähän ja etenin ilman mokia 85kiloon. Se nousi melko helposti, joten ajattelin, että kaipa sitä 90 kiloa on sitten kokeiltava. Ekalla yrityksellä pääsin hyvin alle ja yritin punnertaa nostoa kyykystä ylös, mutta en vaan jaksanut. Tämän jälkeen yritin vielä kaksi kertaa, mutta en jaksanut keskittyä enää kunnolla, joten rinnallevedosta ei tullut mitään. Päätin jättää 90 kilon noston ensi kertaan eli Ruotsin kisoihin 😉

Vielä muutama sananen leiristä. Perustekniikoihin ei tullut sinänsä mitään uutta vaan he opettivat tekniikkaa samalla ajatuksella kuin viime vuodenkin leirillä. Viime vuonnahan Köpiksen leiriltä tuli paljon uutta ajateltavaa ja silloin ensin kyseenalaistin heidän tekniikkaopetustaan jonkin verran. Olin juuri käynyt Suomen Painonnostoliiton ohjaajakoulutuksessa ja siellä sain tekniikasta ja sen opetuksesta melko erilaisen kuvan. Hetken asioita pureskeltuani ja Aleksin kanssa pohdittuamme tulimme siihen tulokseen, että Rudylla oli ihan hyviä pointteja. Niimpä lähdin kehittämään omia nostotekniikoita juuri Outlawn oppien mukaisesti. Tuloksissa olen vuoden aikana kivunnut lähes parikymmentä kiloa ylöspäin ja uskon, että tuloksissa on vieläkin ihan hyvin nostovaraa. Tekniikkani ei todellakaan ole lähelläkään täydellistä, mutta vuoden aikana on otettu isoja harppauksia eteenpäin. Myös ohjelmointiimme on vaikuttanut paljon Rudyn viime vuotiset luennot aiheesta. Nyt ohjelmointiasioita käsiteltiin ehkä vähän syvemmin ja edelleen tuli sellainen fiilis, että olemme oikeilla jäljillä myös sen suhteen. Rudy myös mainitsi, että Outlawn ohjelmointiin on otettu vaikutteita yleisurheilun kausiajatuksesta, jossa kuntoa tähdätään kauden päätavoitetta kohti. Oma yleisurheilutaustani ja -urani, jonka aikana perehdyin myös valmennuspuoleen, on ollut vahvasti mukana myös meidän ohjelmoinnimme ajatuksessa ja kausituksessa.

Leiri antoi roppakaupalla lisää motivaatiota ja uskoa omaan juttuumme sekä hauskoja kokemuksia ja uusia tuttavuuksia. Nyt katse on suunnattu kohti viikonloppua ja Tukholman Nordic Showdown kisoja. Tavoitteena on pitää hauskaa ja tehdä hyviä suorituksia! Menestyspaineita en itselleni kisoihin aseta, mutta en aio lähteä myöskään nöyristelemään vaan kaikki laitetaan peliin mitä taskuista löytyy!

Tässä Reebok CrossFit Turun porukka ja Outlaw Crew

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s