Winter War -karsinta pyörähti käyntiin

Ensi vuoden helmikuussa pidettävien CrossFitin Sm-kisojen eli Winter Warin karsinta alkoi viime viikolla. Kisojen karsinnat suoritetaan kolme viikkoa kestävien online-karsintojen avulla. Joka viikko suoritetaan yksi treeni ja lopulta parhaat 40 miestä ja naista pääsee itse finaalitapahtumaan. Viime viikon tiistai-iltana julkaistiin ensimmäinen karsintalaji, joka oli “Death by Burpee Run”. Ensimmäisellä minuutilla tehtiin siis yksi burpee ja sen jälkeen juostiin 10 metrin matka, toisella minuutilla tehtiin kaksi kertaa sama kombo ja tätä siis jatkui niin pitkään kun ei enää ehtinyt suorittaa vaadittua toistomäärää minuutin sisällä.

Ensimmäinen ajatukseni kun kuulin lajista oli: Boooooring! Siis ei tehtäisi muuta kun burpeita ja vähän hölkkää ja alkuminuutit olisi ihan hiton tylsiä. Tein lajin perjantaina. Olin ajatellut, että kävelen aluksi, jotta syke pysyy mahdollisimman alhaisena ja alan sitten hölkkäilemään kun kierrokset kuluvat. Yritin myös tehdä burpeet mahdollisimman “energiatehokkaasti”. Ehkä vähän kuitenkin hätiköin ja aloin liian aikaisin hölkkäilemään välejä, vaikken kuitenkaan kokenut oloani mitenkään väsähtäneeksi kun 12. kierros alkoi. Olin ihan hyvässä tahdissa, mutta jotenkin viimeiset 2 toistoa hidastui ja aloin miettiä, etten jaksaisi enää jatkaa seuraavalle kierrokselle. Lopulta olin viivalla juuri kun kellosta loppui aika. Tuomari oli tiukka ja suoritus loppui siihen. Ajattelin kyllä itsekin, etten ihan ehtinyt loppuun asti, joten ei siinä mitään. Harmittelin lähinnä sitä, miten luovutin viime metreillä. Olin alunperin ajatellut, etten lähde uusimaan mitään karsintasuorituksia. Viimeinen toisto jäi kuitenkin kaivelemaan mieltä niin paljon, että meinasin jo lauantain treeneissä alkaa tekemään suoritusta uudelleen. Tein kuitenkin treenit loppuun ja päätin, että jos sunnuntaina vielä ketuttaa, niin teen treenin silloin uusiksi.

Sunnuntaina olinkin puolilta päivin valmis uuteen suoritukseen ja nyt lähdin vielä rauhallisemmin liikkeelle. Kävelin vielä kasikierroksella suurimman osan matkasta. Nyt pääsin 12. kierroksen helposti läpi, mutta sen jälkeen iskikin tyytyväisyyden tunne, jota seurasi armoton hapotus ja loppu olikin aika tuskaista. Lopulta sain viel 9 toistoa kasaan, joten lopputulos oli 87 toistoa. Sijoituin sillä lajissa jaetulle kuudennelle tilalle, joten se oli juurikin passeli tulos. Laji ei lopulta ollutkaan niin “boooring” kuin olin ajatellut. Se oli ihan hauska oikeastaan ja mukavaa oli myös se, että siitä palautui tosi nopeasti. Muutama minuutti suorituksen jälkeen olo oli ihan normaali, eikä paikat tulleet muutenkaan kipeiksi. Paitsi polvet on ihan mustelmilla, mutta sitä ei lasketa. Odotan kuitenkin, että seuraavat lajit olisivat vähän perinteisempää CrossFittiä. Kakkoslajissa voisi olla vaikka toes to bareja ja tempauksia… Tiistai-illalla selviää mitä laji pitää sisällään!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s