Kevyen viikon taitoharjoittelua

Nyt on käynnissä kevyempi treeniviikko, joka tuli kyllä ihan tarpeeseen. Viime viikon treenit tuntuvat kropassa edelleen – takareidet kiristää ja koko yläkroppa jumittaa. Eilisissä treeneissä keskityttiin taitoharjoitteluun, tehtiin mm. bar muscle-uppeja ja käsinseisontaharjoituksia. Kokeilin erään huippucrosfittarin innoittamana käsinseisontapunnerruksia ilman tukea ja pienellä käsilläkävelyllä höystettynä ja ne sujuivatkin yllättävän helposti.

Tämän jälkeen aloin muistelemaan aikoja, jolloin harrastin telinevoimistelua. Olin pienenä todellinen ikiliikkuja enkä malttanut olla hetkeäkään paikallani. Olin aina kiipeilemässä joka paikassa ja tein kuperkeikkoja joka mutkassa. Paimiossa ei voinut harrastaa telinevoimistelua, joten äiti kuskasi minua ja siskoani voimistelutreeneihin Turkuun parhaimmillaan jopa 5-6 kertaa viikossa. Hyppy ja permanto olivat suosikkitelineitäni, koska ponnistusvoima oli ehdoton vahvuuteni. Puomivoimisteluni taas oli lähinnä koomista katseltavaa, koska liikkeeni eivät olleet ikinä sulavia vaan olin enemmänkin jäykähkö robootti.

Siskon kanssa leikittiin telinevoimistelua myös kotona ja tuhottiin siinä samalla ainakin muutama sohva. Sisko toimi valmentajana ja minä sitten “leikin” kilpailijoita. Muutenkin harjoittelin ulkona aina voimisteluliikkeitä ja taisin tehdä ensimmäiset onnistuneet takaperinvoltitkin takapihan loivalta kalliolta ja rivitaloyhtiön yhteisellä nurmikkoalueella. Ehdoton bravuuriliikkeeni oli kuitenkin käsilläkävely, joten vaikken ollut vuosikausiin sitä sen kummemmin ennen CrossFitiin hurahtamista tehnykään, ei liene ihme, että se on edelleenkin minulle helppoa. Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa vai miten se nyt meni?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s