Tiimikisailua Porissa

Kevyt viikko huipentui tiimikisan viimeiseen osuuteen kun Reebok CrossFit Turun porukka suuntasi lauantaina kohti Poria. Kyseessä tietysti leikkimielinen kisailu Porin ja Lappeenrannan joukkueita vastaan. Ennen kisalajeja oli yksi treeni, jossa keskityttiin työnnön tekniikkaan. Ajattelin aluksi, että otan ihan iisisti ja ehkä maksimissaan nostan 80 kiloa. Olin kuitenkin supervahvojen Empun ja Heidin kanssa samalla tangolla ja painot vaihtuivat isompiin tiuhaan tahtiin. Lisäksi Porin salilla painot ovat paunoissa, joten olin ihan pihalla siitä minkä verran tangossa milloinkin oli painoa. Kun liikuttiin 80 kilon paikkeilla ja yhden nostokierroksen jälkeen kuuntelin tekniikkaneuvoja valmentajilta niin tytöt ilmeisesti ehtivät lisäämään painoja, mutta se tapahtui niin huomaamattomasti, etten tajunnut oliko painoa tullut lisää vai ei vaikka sitä yritin siinä hetken ensin selvitellä. Lopulta kuitenkin menin vaan tekemään työnnön ja se onnistui, vaikka tuntui kyllä melko painavalta. Tämän jälkeen mentiin selvittelemään salin seinällä olevasta paunojen kiloiksimuuntotaulukosta mitä tangossa nyt oikein oli. Painoa oli 195 paunaa eli n 88 kiloa. Se oli siis hitusen yli ennätykseni 87,5kg. Tytöt heitti 10 paunaa lisää, jolloin tangossa oli noin 93 kiloa. Emppu nosti sen kevyesti. Itse halusin vähentää 5 paunaa, jolloin painoa oli siis 90,7 kg ja kokeilin nostoa. Se ei noussut, koska en uskaltanut tehdä nostoa kunnolla, mutta sain koutseilta pari vinkkiä ja ajattelin koittaa nostoa vielä uudelleen. Nyt menin kunnolla tangon alle ja nosto tuntuikin helpolta. Työntöenkka on nyt siis 90 kilon paremmalla puolella!

Seuraavaksi oli vuorossa ensimmäinen kisalaji. Siinä ensin joukkueen naiset suorittivat yhdessä lajin, joka oli 7 minuutin amrap squat clean & jerkkejä 52,5 kilolla. Sitten miehet tekivät yhdessä saman 80 kilolla. Meidän taktiikka oli se, että minä ja Emppu tehtiin joka kierroksella 2 nostoa putkeen ja Gisela yhden. Saimme kasaan 78 toistoa, lappeenrantalaiset 71 ja porilaiset 69. Miehissäkin meidän tiimi teki muistaakseni 6 toistoa enemmän kuin muut tiimit eli voitettiin tämä laji. Kakkoslaji tehtiin viestimuotoisena, jossa taas naiset ja miehet suorittivat lajin erikseen. Lajin ekassa osuudessa oli 3 kierrosta tuplia ja kahvakuulaswingejä, tokassa toistot 6-9-12 tempauksia (35kg) kyykyn kautta ja korkeita boksihyppyjä, vika osuus oli 3 kierrosta GHD-vatsoja ja yhden käden tempauksia käsipainolla. Olin kakkososuudella ja tein kaikki tempaukset putkeen. Reidet alkoi hapottaa pahasti viimeisten tempauksien kohdalla ja vikat boksihypyt tuntuivat kauheilta. Tuntui siltä, etten päässyt enää maasta irti ja jännitti pääsenkö boksille asti… Pääsin kuitenkin boksille aina jotenkin, mutta jouduin tulemaan aina ihan kyykkyyn ja sielä ylöspunnertaminen tuntui aivan kamalalta hapotuksen takia. Oltiin eka osuuden jälkeen pienessä johdossa ja vielä toisenkin osuuden jälkeen ihan pienessä johdossa. Vika osuudella Gisela ja Porin Janika vetivät ihan hullua tahtia GHDt ja tempaukset. Jäätiin lopulta ihan parin sekunnin turvin kakkosiksi, mutta meidän miehet voittivat oman osuutensa sen verran suuremmalla marginaalilla, että tästäkin tuli meille lajivoitto.

Viimeinen laji oli viesti, jossa tehtiin yksi kerrallaan 15 burpeeta ja boksin yli hyppyä, vähän askelkyykkyä paino pään päällä, 25 wallballia korkeeseen targettiin ja samat askelkyykyt ja burpeeboksihypyt loppuun. Toivoin etukäteen, ettei olisi kauheasti kyykkäilyjä kun reidet oli niin loppu edellisestä lajista, mutta se oli turha toivo. Lajissahan oli pelkkää kyykkimistä 😀 Oltiin alusta asti kolmansina ja sama jatkui omalla vuorolla. Wallballit meni ihan päin mäntyä. Heti toisella heitolla sain pallon päähäni kun katossa ollut valo heijasti sen verran, etten tajunnut pallon tulevan niin nopeasti alas. Niskat rusahteli kun pää retkahti taaksepäin ja tuntui ilkeältä. Menin vähän sekaisin ja seuraavat kolme heittoa nousi vaan suoraan ylöspäin, muttei lähellekään seinää. Vitutti. Teki mieli lopettaa koko homma. Oltiin vielä niin paljon perässäkin. En tietenkään lopettanut vaan heittelin palloa. Välillä tuli ihan hyviäkin toistoja, mutta reidet hapotti niin paljon, ettei homma edennyt kovin nopeasti. Loppuun vielä tuskaiset burpeehyppelyt ja päästiin vikalle osuudelle. Tuomo veti vikan osuuden ihan hyvin, mutta se ei riittänyt nostamaan meitä kolmatta sijaa korkeammalle.

Loppusaldona siis 2 lajivoittoa ja yksi kolmossija. Sunnuntaina tehtiin vielä tekniikkatreeniä ja mobbailua, ja loppuun vielä pieni treeni, jossa 5 kierrosta squat cleanejä käsipainoilla, toes to bareja ja punnerruksia (minuutti/liike) ja kierrosten välissä minuutin lepo. Viikonloppu oli kaikenkaikkiaan kiva ja toivon, että tälläisiä tiimikisailuja/treenisessioita järjestetään eri salien kesken tulevaisuudessa enemmänkin!

Team Reebok CrossFit Turku Porissa
Meidän tiimi

Kaikki kisailijat
Koko porukka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s