Kisat lähestyy ja treeni maistuu!

Viime viikolla painettiin kovaa treeniä. Maanantaina tein takakyykkyä ja parin vuoden takaisten sm-kisojen finaalilajin, johon skaalattiin painoja vähän ylöspäin. Tiistaina tein vähän push jerkkiä ja viime Gameseissakin olleen wodin, jossa oli alkuun tonnin soutu ja sen jälkeen 5 kierrosta 25 leukaa ja 7 push jerkkiä 40 kilolla. Edeltävän viikonlopun Porin reissu painoi kropassa ja leuat teki tosi tiukkaa, mutta kyllä ne jotenkin tuli vedettyä läpi. Treenasin vielä keskiviikkona kun torstaiaamuna oli hieronta ja hierontaa seuraavan päivän olen tottunut pitämään lepopäivänä. Keskiviikkona en tehnyt kuitenkaan mitään wodia vaan vähän squat clean thrustereita, maastavetoja ja etukyykkyä. Etukyykyssä oli tarkoitus tehdä kolmosia ja kakkosia, mutta otin loppuun vielä yhden toiston 100 kilolla kun tuntui niin hyvältä.

Torstaiaamuna tein pienen hikimetconin (soutua, tuplia ja burpeita) ja kävin jopa infrapunasaunassa vielä ennen hierontaa. Perjantaina mobbailin ja lepäilin. Lauantaiaamupäivällä menin sitten salille intoa täynnä. Koitin vähän tempausta, mutta ei oikein tuntunutkaan hyvältä. Tein pari muscle-uppia ja sekään ei tuntunut hyvältä. Päätin kokeilla metcon-osuutta, jossa oli ensin 15-12-9-6 toistot power cleaneja (42,5kg) ja käsinseisontapunnerruksia. Sitten oli 3 minuutin tauko, jonka jälkeen 12-9-6-3 toistot tempauksia riipusta kyykyn kautta ja chest to bar leukoja. Treenit olivat melko lyhyitä ja molemmat osuudet kestivät vähän yli 4 minuuttia, mutta olo ei todellakaan ollut hyvä treeniä tehdessä. Treenin jälkeenkin lähinnä pyörrytti ja oksetti. Päätin, että lähden kotiin syömään ja tulen myöhemmin uudelleen salille jos olo paranee. Iltapäivällä mentiinkin Aleksin kanssa uudelleen salille ja tehtiin 20 minuutin amrap treeni, jossa oli yhden käden käsipainotempauksia riipusta, köysikiipeilyjä, wallballeja ja käsinseisontakävelyjä. Treeni oli kiva ja tuntui hyvältä. Etenkin köysikiipeilyt meni hyvin.

Sunnuntaina tein hyvät mobbailut ja halusin kokeilla vähän raskaampaa treeniä. Siinä oli 3 kierrosta: 4 C&J 65kg, 6 takakyykkyä 85 kg ja 8 syvempää käsinseisontapunnerrusta. Syvennystä oli 13cm. Mietin jo ensimmäisen kiekan punnerruksissa, että olikohan treeni sittenkään järkevä valinta kun niskat oli meinannut jumittaa koko viikon… mutta tein kuitenkin treenin loppuun ja ihan hyvin se mielestäni meni. Treeni oli vaativa, mutta en tehnyt kuitenkaan yhtään epäonnistunutta toistoa, joten olin tyytyväinen.

Maanantaina treenit jatkuivat ja alkuun oli 7 minuuttia aikaa etsiä päivän tempausykkönen. Ennen treenejä olin vähän ajatellut, että jättäisin tempaukset väliin koska olkapäät tuntuivat vähän tukkoisilta, mutta lopulta ajttelin, että teen sitten vaan kevyemmillä painoilla jos tuntuu siltä. Aloitin 55 kilolla, sen jälkeen nostin 65 kiloa, sitten 70 kiloa ja kun sekin nousi helposti niin ajttelin sitten testata ennätystä sivuavalla eli 72,5 kilolla vaikkei fiilis ihan kohdillaan ollutkaan. Ehdin kokeilla 3 kertaa ja viimeinen nosto tuli ihan hyvin ylös, mutta paino jäi pikkuisen eteen eli en saanut sitä nostettua. Seuraavaksi tehtiin vähän rinnallevetoja ja etukyykkyjä ja loppuun viime vuoden winter war skabojen finaalilaji:
5 Muscle up
10 Deadlift 90kg
20 Toes to bar
2 Rope climb
10 Front squat 60kg
20 Toes to bar
2 Rope climb
10 Overhead squat 40kg
20 Toes to bar
2 Rope climb
3 Muscle up
Viime vuonna (time cap 15 min) jäin viimeisiin muscle-uppeihin. Muistan, että minulla olisi kyllä ollut aikaa vaikka kuinka tehdä muscle-upit, mutta olin niin loppu, etten saanut kuin yhden niistä tehtyä. Nyt meni huomattavasti paremmin loppuajan ollessa 11:25. Tänään eli tiistaina olin aamulla hieronnassa, joten tänään ja huomenna pidän siis lepopäivät.

Eilen illalla muuten julkaistiin jo ensimmäinen Winter War kisalaji, joka oli Snatch Ladder.
Naisten painot ovat: 35, 40, 45, 50, 52.5, 55, 57.5, 60, 62.5, 65, 67.5, 70 eli korotukset on tosi pieniä ja viimeinen paino on 70 kiloa. Laji on vuorossa viidentenä, joten on vaikea sanoa onko tuossa vaiheessa paikat jo vähän väsähtäneet, mutta minulla on kuitenkin hyvät mahdollisuudet saada koko homma vedettyä läpi. 70 kiloa on nyt noussut monta kertaa ja epäonnistuneita nostoja alle 70 kilosta ei ole tullut pitkiin aikoihin yhtään. Useimmiten 70 kiloakin on noussut heti ensimmäisellä yrityksellä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s