Perustreenailua

Viimeisen viikon aikana ei ole tapahtunut mitään maailmaa mullistavia asioita treeneissä vaan ihan perusmeiningillä on edetty. Viime torstaina tunsin oloni vähän kipeäksi, joten pidin suosiolla lepopäivän. Kokeilin kaikki mahdolliset kikat, jotta pahemmalta kipeilyltä vältyttäisiin eli join teetä, otin tupla-annokset c-vitamiinia ja sinkkiä, pureskelin inkivääriä… mitä näitä nyt on 😉 Hullutuksia tai ei niin perjantaina tunsin oloni kuitenkin ihan hyväksi ja niimpä kävin ensin tekemässä väliin jääneet etukyykyt ja myöhemmin sitten kisatreeneissä tehtiin push jerkkejä. Jätin päivän metconin tekemättä ja tein sen tilalla pienen OTM setin maastavetoja ja wallballeja. Push jerkeissä tehtiin viiden toiston sarjoja ja ideana oli tehdä nostot “touch´n´go” meiningillä. Sain onnistuneen setin tehtyä 65 kilolla ja 70 kiloakin nostin 5 kertaa, mutta pienen tasapainohäiriön takia jouduin pitämään siinä pienen breikin 3 toiston jälkeen.

Lauantaina tein rinnallevetoja ja metconin, jossa oli etukyykkyjä ja burpeita. Rinnallevedot tehtiin riipusta ja yhdessä setissä tuli kolme nostoa: korkeasta riipusta, polvelta ja polven alapuolelta. Mulla on nyt ollut kädet, varsinkin forkut, vähän kipeinä jo useamman viikon. Etenkin vasemmassa kädessä on tuntunut ilkeältä liikkeissä, joissa joudun puristamaan tankoa pitkään ja tietysti kaikkien pahimmalta on tuntunut kahvakuulaswingeissä. Olen yrittänyt saada käsiä kuntoon venytyksillä, hieronnalla ja voodoo flossilla, mutta lauantaina sain taas todeta, ettei ne forkut ihan kunnossa ole vieläkään. Tein kuitenkin 5 settiä: 50-55-60-65-70kg. Sunnuntaina kävin vielä soutelemassa 30s. intervalleja ja ne tuntui kyllä aika hapokkailta 🙂

Nyt maanantaina suoritin aamulla saamani leukahaasteen, jossa piti suorittaa 21 leuanvetoa. Olen viime aikoina tehnyt tiukat leuat ja lisäpainoleuat myötäotteella, koska se on ollut mulle haastavampaa, mutta CrossFitin kannalta hyödyllistä, joten halusin kokeilla jaksanko tehdä kaikki 21 toistoa myötäotteella. Lähdin vetämään leukoja niin kovaa tahtia, että unohdin hengittääkin, 10 toiston jälkeen aloin sitten hengittelemään ja keskittymään toistoihin enemmän. Viimeisissä toistoissa oli pientä “rimpuilua” mukana, mutta kyllä ne kaikki toistot sieltä kuitenkin tuli!

Illalla kisatreeneissä tehtiin pitkästä aikaa maastavetoja. Voimatreenit on tällä hetkellä tosiaan vaan ylläpitäviä eli mitään hampaat irvessä vetämistä ei nyt haeta. Maastaveto, joka ei siis missään nimessä ole suosikkiliikkeeni, vähän jännitti etukäteen kun en ole pitkiin aikoihin sitä isommilla painoilla tehnyt. Muistaakseni joskus kesällä olen viimeksi nostellut yli sadan kilon painoista tankoa. Nyt selkä on kuitenkin ollut hyvässä kunnossa, joten päätin vähän testata miltä isommat painot tuntuu. Tein 5×5 toistoa ja viimeisen setin tein 110 kilolla. selkä pysyi hyvin tiukkana eikä se tuntunut muutenkaan pahalta, joten tämä oli kyllä ehdottomasti alkuviikon kohokohta!

Päivän treenissä tehtiin 4 kiekkaa, joissa 15 valakyykkyä 45 kilolla ja 15 chest to bar leukaa. Kierrosten välissä oli minuutin lepo. Tämä oli lopulta aika kamala treeni. Kaksi ekaa kierrosta meni helposti ja tein siis kaikki toistot putkeen. Kolmannella kierroksella alkoi jo tuntua vähän inhottavalta, juurikin niissä forkuissa, ja jouduin jo vähän pätkimään leukoja. Vika kierros olikin aikamoista suossa tarpomista. Tein kyllä valakyykyt edelleen putkeen, mutta chest to bareissa katkesin kyllä täysin. Tein niitä ensin 7-8, mutta sen jälkeen tuntui käsissä niin pahalta, että roikkuminen oli tosi hankalaa. Jouduinkin tekemään vikat toistot ykkösinä! Huh, forkut oli ihan tulessa varmaan vielä 10 minsaa treenin jälkeen. Aikaa treeniin meni tauot mukaanlukien alle 9 minsaa.

Tiistaina tein aamulla soutuintervallit ja illalla pitkästä aikaa penkkiä ja 15 minuutin pituisen kehonpainotreenin. Penkissä jaksoin tehdä 5 toistoa 65 kilolla, mutta ei se kyllä oikein hyvältä tuntunut. Tänään (keskiviikko) onkin sitten lepopäivä, joka tulee ihan tarpeeseen. Eilisestä tuli rintalihakset ihan hiton kipeiksi, mutta se ei kyllä ollut mikään ylläri, koska mulle käy penkkaamisen jälkeen varmaan aina näin. Varmaan siksi kun sitä tulee tehtyä niin harvoin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s