14.2 – ja forkut aivan loppu!!!

Toinen viikko Openeita on nyt takana ja vaikka sijoitus nousikin roimasti niin en ollut täysin tyytyväinen suoritukseeni. Kakkoslaji oli kuitenkin ehdottomasti enemmän mieleeni kuin ensimmäinen laji. Pyysin chest to bar leukoja – ja niitä tuli. Tosin en ehkä olisi halunnut niitä ihan tälläisessä muodossa kuin ne tässä treenissä olivat. Treeni oli niin pitkä ja aikaa ensimmäisillä kierroksilla oli niin paljon, joten siitä, että pystyn tekemään chest to bar leukoja nopeasti perhosina ei ollut käytännössä mitään hyötyä. Alkukierrosten leuat pystyi hyvin tekemään pienissä osissa tai jopa ykkösinä ja loppukierroksilla forkut ja sitä kautta grippi oli niin loppu, ettei tangossa pystynyt enää roikkumaan niin, että toistoja olisi voinut tehdä monta putkeen.

Totesimme muutenkin, ettei edes kannattanut tehdä perhosleukoja alussa, koska ne hyydyttävät liikaa loppukierrosten toistoja ja nostavat sykettä. Treenihän meni siis näin:
—-
Every 3 minutes for as long as possible complete:
From 0:00-3:00
2 rounds of:
10 overhead squats 29kg
10 chest-to-bar pull-ups
From 3:00-6:00
2 rounds of:
12 overhead squats 29kg
12 chest-to-bar pull-ups
From 6:00-9:00
2 rounds of:
14 overhead squats 29kg
14 chest-to-bar pull-ups
Etc., following same pattern until you fail to complete both rounds
—-
10 ja 12 toistojen kierrokset oli tosi helppoja. Valakyykyt pumppasin nopeasti putkeen koko treenin ajan ja leuat tosiaan pätkin heti alusta saakka pienempiin osiin. Tein muutenkin toistot alussa kipillä, koska ne väsyttää siis vähemmän kuin perhosleuat. En muuten ollut tehnyt pitkiin aikoihin chest to bar leukoja kipillä ja alussa se tuntuikin tosi oudolta! 10 toiston kierrokselta jäi lepoaikaa noin minuutin verran, seuraavalta kiekalta 45 sekkaa ja sitä seuraavalta vajaa puoli minuuttia. Lähdin ehkä vähän liian aikasin tekemään perhosia ja suurin moka tuli 16 toiston ensimmäisellä kierroksella kun tein 7 perhosleukaa putkeen. Sarja oli liian pitkä ja söi grippiä niin paljon, että otin siihen perään 2 no reppiä kun tuntui, etten pystynyt enää puristamaan tankoa. Viimisissä leuoissa sitten vaan tuntui, ettei kädet toimi enkä pysty enää ottamaan kiinni tangosta enkä sitten saanut kuin 13 leukaa kasaan vaikka aikaa oli kyllä reilu 50 sekkaa siinä kohtaa kun valakyykyt tuli valmiiksi.

Treeni jäi harmittamaan sen verran, että halusin uusia sen maanantaina. Taktiikkana oli lähteä pätkimään toistoja vielä pienempiin osiin ja säästellä enemmän paukkuja viimeisille kierroksille. Ongelmaksi muodostui kuitenkin kädet eli forkut ei olleet toipuneet edellisestä suorituksesta ja tangon puristamisesta tuli vielä vaikeampaa kuin ensimmäisellä yrityksellä. Viimeisissä toistoissa ei ollut kaukana, ettenkö olisi ollut selälläni maassa kun en oikeasti ollut varma pysyykö kädet enää kiinni tangossa. Lopetin treenin kun jäljellä oli 15 sekuntia aikaa ja koossa oli 9 leukaa samalta kierrokselta kuin ensimmäisellä yrityksellä. Tiesin siinä kohtaa, että saan maksimissaan saman tuloksen kuin ekalla kerralla ja sormet ei yksinkertaisesti enää suostunut koukistumaan niin, että olisin saanut pidettyä tangosta kiinni. Olin kyllä tosi pettynyt suoritukseeni, mutta yllätyin myös suuresti siitä, että olin loppujen lopuksi lajissa jopa 15. sijalla Euroopassa! Eli ei ollut helppoa muillekaan! Jälkikäteen voin vain harmitella sitä, miksi lähdin edes tekemään lajia uudelleen, koska nyt tuntuu taas niin pahalta forkuissa… Myös kokonaistuloksissa sijoitus nousi kohisten ja nyt ollaan jo top 50 joukossa eli peliä ei ole vielä menetetty!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s