Toinen kova viikko lähenee loppua

Regionaalivalmistelut ovat edelleen käynnissä ja treenien ja töiden kanssa on ollut sen verran tekemistä, etten ole ehtinyt päivittämään blogiakaan hetkeen. Nyt on siis treenattu kohta 2 viikkoa siten, että treenejä on neljänä päivänä viikossa sekä aamulla, että iltapäivällä/illalla. Lauantaisin on yksi treeni ja viikkoon mahtuu myös 2 lepopäivää. Lepopäivät ovat ainakin itselleni todella tarpeellisia ja tärkeitä, koska en palautuisi muuten riittävästi jos treeniä olisi vielä enemmän. Treenien lisäksi pitää kuitenkin käydä töissä ja vetää salilla tunteja eli ei tässä mitään ammattiurheilijoita olla!

Treenit ovat sujuneet kaiken kaikkiaan ihan kivasti. Välillä on ollut raskaampia treenejä ja viime viikon torstain ja perjantain jälkeen olo oli melko väsynyt. Lauantain maastavedot oli todella raskaita ja takareidet tuntui olevan aivan loppu. Kun uusi treeniviikko alkoi maanantaina niin kroppa tuntui periaatteessa ihan hyvältä, mutta kun aamulla aloitin soutuintervallit niin olinkin toista mieltä. Soutu ei kulkenut yhtään ja vaihdoin jopa aluksi soutulaitetta, koska olin varma, että siinä oli jotain vikaa. Yritin vetää kovempaa tahtia, mutta vauhti oli kuin etanalla ja veto tuntui raskaalta. Soutulaitteessa oli pakko olla vikaa, eikö? Vaihdoin konetta ja pääsin vähän kovempaa, mutta vaikutti kuitenkin siltä, että vika oli sittenkin soutajassa eikä laitteessa…

Illalla harjoittelin tempaustekniikkaa ja tein sen jälkeen rinnalleveto-etukyykkyyhdistelmää voimaharjoitteena. Vaikka painot ei kummassakaan olleet mitään isoja niin kyykystä nouseminen tuntui tosi raskaalta. Takareidet oli edelleen ihan loppu. Maanantain wod oli onneksi nopea ja mukava pikkurutistus. Tiistai aamulla tehtiin intervalliwod, jossa oli juoksua ja toes2bareja. Se tuntui yllättävän helpolta, koska normaalisti aamuwodit, joissa on juoksua tuntuu ihan karseelta. Iltapäivällä piti harjoitella hakusessa olevaa työntötekniikkaa ja tehdä “Diane”. Työnnöistä ei tullut oikein mitään ja wodikin tuntui aivan järkyttävältä. Tai siis takareidet oli ihan tulessa ja jouduin pilkkomaan maastavetoja ties kuinka moneen sarjaan. Tiistain jälkeen olin lähinnä helpottunut siitä, että keskiviikkona olisi tiedossa lepopäivä!

Torstaiaamulla tehtiin gymnasticswod, josta tykkäsin tosi paljon:
3 kierrosta
2 x käsilläkävely (1 toisto n. 8 m)
3 x köysikiipeily
Ekan kierroksen tein tasan minuutissa ja siitä sitten hyydyin sen verran, että koko hommaan meni aikaa 4:24. Tämmöset gymnasticswodit on kyllä ehdottomasti eniten mun mieleen, mutta se ei liene olevan mikään hirveä yllätys 😀

Illalla oli ohjelmassa rinnallevetoladder, jossa lähdettiin liikkeelle 55 kilosta. Tein aina yhden noston 90 sekunnin välein ja lisäsin painoa 5 kiloa joka noston jälkeen. Odotukset eivät olleet tästä kovin korkealla, koska veikkasin, että takareidet ei jaksaisi nousta ylös enää 80 kilon jälkeen. Yritinkin keskittyä enemmän pieneen tekniseen muutokseen noston lähdössä. Nostot tuntuikin lopulta yllättävän hyviltä ja kohta olinkin nostanut jo 90 kiloa, joka siis sivusi ennätystäni. Tässä kohtaa lisäsin vain 2,5 kiloa, koska 5 kiloa tuntui vähän turhan isolta harppaukselta. Oli kyllä aikamoinen puristus nousta kyykystä ylös, mutta kyllä se sieltä vaan nousi. Halusin koittaa vielä testimielessä miltä 95 kiloa tuntuisi, mutten uskonut, että jaksaisin millään nousta kyykystä ylös vaikka pääsisinkin tangon alle. Testinostossa pääsinkin yllättäen helposti tangon alle, mutta paino jäi liikaa eteen. Päätin kokeilla uudelleen ja nyt pääsinkin jo nousemaan kyykystä yli 90 asteeseen, mutta siihen se sitten jäi. Meinasin jo lopettaa, mutta se oli niin lähellä, että oli pakko kokeilla vielä kerran. Ja sieltä se tuli! Uusi rinnallevetoenkka on siis nyt 95 kiloa. 100 kiloa lähestyy uhkaavasti 😀 Tässä vielä linkki Instagramvideooni, jossa näkyy nuo 3 viimeistä onnistunutta nostoa.

Tänään olikin Pitkäperjantai eli vapaata töistä, joten sain treenata kuin pro! Aamulla käytiin Empun kanssa juoksemassa minuuttivetoja ja tehtiin intervalliwod, jossa oli yhden käden käsipainotempauksia ja bar muscle-uppeja. Välillä lounasta kotona ja yhden jälkeen uudelleen salille. Olotila oli tavallaan ihan hyvä, mutta kun piti tehdä touch’n’go kolmosia raakatempauksia ja rive-työntöjä niin käsissä alkoi tuntua pahalta. Loppuun oli vielä parin vuoden takaisesta regionalstreenistä modattu versio, joka oli melko hapokas:
2 Rounds
20 Back Squat 45kg
15 Push Press 45kg
10 Pullup
1 min rest
20 Front Squat 35kg
15 Push Press 35kg
10 Pullup
1 min rest
20 Overhead Squat 25kg
15 Pushpress 25kg
10 Pullup
1 min rest
Jalat hapotti mukavasti ja pushpressit tuntui melko hirveiltä. Leuat oli ehdottomasti treenin helpoin osuus. Aikaa treeniin meni reilu 15 minsaa ja kädet särki epäkkäisiin asti. Nyt olen kotona ja yritän epätoivoisesti palautua sen verran, että saan vedettyä huomiset treenit kunnialla läpi. Treenien jälkeen olisi tarkoitus mennä “avannolle” palauttelemaan ja se tulee kyllä tarpeeseen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s