Kevennettyä treeniä ja Box Battle karsintaa

Kahden kovan treeniviikon jälkeen paikat tuntui melko väsyneiltä, joten vähän kevyempi treeniviikko tuli hyvään saumaan. Enkä tarkoita kevyellä viikolla nyt sitä, että olisin pelkästään lepäillyt vaan lähinnä keventelyä voima- ja oly-nostoissa ja vähän lyhyempiä treenejä. Lisäksi viikkoon mahtuu 2 hierontaa kun tiistaina hierottiin jalat ja tänään selkä-niskaosasto. Jalat on edelleen vähän tukkoisen oloiset, mutta kyllä niskojen runnominenkin tuli tänään tarpeeseen. Vaikka on kivaa, että ilmat alkaa lämpenemään niin toi kylmä tuuli on kyllä täyttä myrkkyä mun niskalle. Vaikka oon joka kerta suojannut niskan ja pitänyt tuulitakkia päällä juoksuissa niin silti kylmää ilmaa pääsee jotenkin mun niskaan ja meinaa iskeä totaalijumituksen päälle. Ei kivaa!

Keskiviikkoiltana saatiin tietää myös kesäkuussa pidettävän tiimikisan eli Box Battlen karsintalaji. Meidän tiimin nimi on RCFT barbenders, johon kuuluu lisäkseni Emppu, Aleksi ja Tuomo eli ollaan kaikki salin valmentajia ja omistajajäseniä. Oltiin päätetty jo etukäteen, että tehdään treeni perjantaina, koska se sopi parhaiten treeniaikatauluihin. Karsintalaji koostui neljästä eri treenistä, joista siis jokainen tiimin jäsen suoritti yhden. Lajit piti suorittaa tietyssä järjestyksessä ja käytösä oli vain yksi tanko, johon sitten vaihdettiin yhdessä painot aina edellisen suorituksen päätyttyä. Tässä vielä laji kokonaisuudessaan:
Laji 1.
21-15­‐9
Thruster 40kg/30kg
Toes to bar
Kahvakuulaheilautus 24kg/16kg
Laji 2.
Buy in: 50 Tuplanaruhyppy
10‐1 Maastaveto 100kg/70kg
1­‐10 Leuanveto
Cash out: 50 Tuplanaruhyppy
Laji 3.
30 Raakatempaus 50kg/35kg
40 Boksihyppy
50 Cal soutu
Laji 4.
3 kierrosta
10 Rinnalleveto kyykkyyn 60kg/40kg
5 Muscle up
20 Seinäpalloheitto 20lbs/14lbs

Oli aika helppoa päättää kuka tekee mitäkin. Soutu ja muscle-upit sujuu miehiltä paljon nopeammin kuin naisilta ja lisäksi Tuomo on hyvä soutaja ja Aleksi muscle-up spesialisti, joten 2 vikaa lajia oli selvät. Emppu taas on hyvä mavessa ja tuplanaruhypyissä, joten kakkoslaji sopi Empulle hyvin ja mulle jäi siis eka laji. Swingit ei ole suosikkiliikkeeni, mutta treenissä oli onneksi pikkukuula. Toes to barit ja thrusterit on mulle ihan jees, joten ihan luottavaisin mielin lähdin treeniä tekemään. Ei oltu sen ihmeemmin suunniteltu taktiikoita tai testailtu lajia etukäteen. Eniten mietitytti suorituksen kuvaaminen, koska videossa piti näkyä tietysti kaikkien liikestandardien täyttyminen. Kameraa piti yhdessä kohtaa siis siirtää, koska samasta kuvakulmasta oli mahdotonta saada näkymään kaikkia liikkeitä.

Lähdin tekemään omaa osuuttani “fiiliksen mukaan” eli en miettinyt sarjojen pätkimisiä vaan tein sen verran mikä tuntui hyvältä. Tein kaikki thrusterit ja swingit putkeen. Toes to barit tein ekalla kiekalla putkeen ja kahdella seuraavalla jouduin pätkimään niitä jonkin verran. Pahimmalta treenissä tuntui taas forkut. Ekan kiekan jälkeen tuntui jo siltä, etten pysty enää puristamaan tankoa kunnolla ja osittain tämän vuoksi oli pakko pilkkoa toes to barit. Vikalla kiekalla taisin tehdä ne 5-3-1 ja ärsytti hitosti, että jouduin jättämään yhden yksittäisen toiston loppuun. Oli vaan pakko tehdä niin, koska muuten olisin ehkä ollut selälläni lattialla kun ote olisi irronnut. Aikaa tähän puristukseen kului vajaa 6 minuuttia. Muutkin suoriutuivat omista osuuksistaan hienosti ja loppuaika oli hitusen yli 27 minuuttia. Eiköhän sillä kisapaikka irtoa ja jos ei niin sitten on varmaan parempi jäädä kotiin! 🙂

Tässä RCFT barbenders karsintatreenin jälkitunnelmissa
barbenders

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s