Mietteitä Regionaalien kahden ekan päivän lajeista

Eilen julkaistiin Regionaalien ykköspäivän lajit ja tänään kakkospäivän lajit. Vikan päivän lajit julkaistaan varmaankin huomenna ja alunperin piti odotella vielä niitä ennen kuin alan analysoimaan lajeja sen enempää, mutta en sitten malttanut odottaa. Ykköspäivä vaikutti ihan kivalta. Olin toivonut mielummin tempausta kuin clean&jerkkiä ja käsilläkävelykin oli toivelistalla. SIlti olin yllättynyt, että kakkoslaji oli pelkkää käsilläkävelyä. Ja kun aikaakin maksimimatkan käsilläkävelyyn on 3 minuuttia niin se kyllä aiheutti syvän huokauksen. Winter Wareissa käveltiin käsillä 2 minuuttia ja sekin oli hiton pitkä aika! SIlloin sai lisäksi tulla välillä alas ja jatkaa matkaa koko kahden minuutin ajan. Regionaaleissa on vain yksi yritys, joten matka voi loppua lyhyeen. Mikäli onnistuu kävelemään koko radan päähän eli 36 metriä putkeen, saa tulla välillä alas ja jatkaa matkaa takaisin.

Kokeilin heti eilen kävellä kerran 36 metriä. Tilaa oli rajallisesti, joten kävelin 4 kertaa 9 metrin matkan ja tein siis käsilläkäännökset radan päädyissä. Aikaa kului reilu minuutti ja kun tulin alas niin olin kyllä aivan loppu. Pohdin, että saanko levätä niin kauan kuin haluan ennen kuin lähden kävelemään takaisin päin? Jos se on mahdollista niin lepään kyllä varmaan koko minuutin ennen kuin lähden takaisinpäin… Suunnittelin, että kävelen nyt ainakin melkein joka päivä käsilläni vähintään sen 36 metriä ja kiinnitän enemmän huomiota vartalon asentoon. Katsotaan jos kävelykestävyys parantuisi edes vähän!

Tempauslajista vielä sen verran, että siinä on vain 3 yritystä tehdä maksimitulos ja nosto lähtee riipusta. Saan siis itse päättää mitä painoja tankoon laitan. En ole pitkiin aikoihin tehnyt tempauksia riipusta isoilla painoilla, mutta joskus olen ainakin 65 kiloa nostanut. Eka nosto pitää ottaa varman päälle ja vikalla voi sitten kokeilla vähän riskillä isompaa painoa. Täytyy vähän testailla lajia treeneissä ja miettiä painot sitten sen perusteella.

Ekan päivän viimeisestä lajista saatiinkin vinkkiä jo pari päivää sitten Instagram-videon muodossa. Siinä viitattiin benchmark-treeni “Nasty Girls”:in, josta olisi luvassa vaikeampi versio. Vinkkivideon perusteella tehtiinkin maanantaina wod:
3 Rounds
20 Weighted Pistols (16kg KB)
7 Muscle-up
10 Power Cleans 62,5kg
Voin kertoa, että oli muuten sitten niin kamala wodi, että kun näin Regionaaleihin oikeasti tulevan version (3 R: 50 pistols, 7 MU, 10 hang power cleans 52kg) niin huokaisin helpotuksesta. Lisäpainopistoolit oli nimittäin aivan jäätäviä! Meidänkin versiossa piti olla rivet riipusta, mutta mun forkut oli valmiiksi niin kipeät, että tein ihan tavallisia rinnallevetoja. Muscle-upit sujui treenissä hyvin, joten tämäkin treeni vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Treenin aikakatto on kisoissa 16 minsaa ja mulla meni tohon meidän hoocee-versioon reilu 16 minsaa, joten uskon, että treeni on tehtävissä aikakaton puitteissa.

Eli kaiken kaikkiaan päivä 1 vaikutti ihan hyvältä. Kakkospäivältä odotin jotain tankojumppaa ja isoja toistomääriä wallballeja, chest2bareja, ym… Kyllä muuten loksahti melkein leuka pois paikoiltaan kun aamulla näin kakkospäivän lajit! Tiukkoja käsinseisontapunnerruksia ja köysikiipeilyä ilman jalkoja! Siis mähän toivoin, että legless rope climbeja tulisi, mutta en ikinä uskonut, että niitä oikeasti voisi tulla! Ja koko laji pelkästään niitä! Siis woooot? Ja tiukkoja käsinseisontapunnerruksia yli 50! 21 heti alkuun! Onneksi ollaan niitäkin tässä treenattu vaikka ihan vaan sillä mielellä, että niistä on hyötyä kippaaviin käsinseisontapunnerruksiin, joita odotettiin kisoissa olevan. Voin kertoa jo nyt, etten ikinä tule pääsemään tota treeniä loppuun 20 minuutissa. Nelostreeni näytti siis tältä:
21-15-9-6-3:
Strict handstand push-ups
Front squats 58kg
Burpees
Veikkaan, että ekan kiekan jälkeen on jo melko hapokas fiilis, joten voi olla aika hiljasta punnerrusten kanssa… Tänään on lepopäivä, mutta huomenna täytyykin heti päästä testailemaan lajia! Ja muita lajeja tietysti kanssa!

Vaikkei neloslaji mikään mun bravuuri tulekaan olemaan niin se tulee kyllä olemaan varmasti monelle muullekin vaikea. Kahden ekan päivän Regionaali-lajit miellyttää mua sata kertaa enemmän kuin Openien karsintalajit, mutta vähän kyllä alkaa pelottamaan mitä sieltä vikalta kisapäivältä paljastuu. Kyllä sieltä varmasti tulee jotain tosi painavaa mavea ja ties mitä muuta kamalaa, mutta se selviää vasta huomenna, joten tänään on hyvä fiilis “juhlistaa” Vappua 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s