Uusi tempausenkka!!

Viime viikonloppuna pidetyt SaliskaBailut sujui aivan loistavasti. Oli hienoa seurata vierestä kun iso joukko salin treenaajia teki hienoja suorituksia ja kisaili keskenään hyvässä hengessä. Moni ylitti itsensä ja nämä aidot ilonhetket ja onnistumiset antaa kyllä itsellekin aina lisää motivaatiota ja intoa. Lisäksi tunnelma salissa oli paikoitellen aivan mieletön. Ehkä mieleenpainuvimmat hetket koettiin snatch ladderissa, jossa yleisö (itseni mukaanlukien) eli vahvasti mukana kun Mäntän karhu Joosua tempasi huikean 120 kiloa ja Stigu veti 55 kiloa kun hän oli yksinään jäljellä estradilla.

Ainoa miinuspuoli kisoissa oli se, että omat jalat ja etenkin pohkeet meni aivan tukkoon koko päivän seisoskelusta. Seuraavan viikon treenit lähti liikkeelle vähän vaihtelevasti. Maanantain kyykyt meni ihan hyvin, mutta olo oli taas vähän väsähtänyt ja tukkoinen ja juoksumetcon tuntui todelliselta suossa tarpomiselta. Kun heräsin tiistaiaamulla niin kurkku oli taas kipeänä ja muutenkin oli kipeä olo. Meinasin treenata aamulla, mutta lopulta piti jättää treenailut ajatuksen tasolle. Vedin allergialääkkeet naamariin ja pidin 2 lepopäivää. Torstaina olo oli ihan hyvä, joten tein voimatreenit normaalisti. Maastavedot kulki yllättävän hyvin ja parasta oli, ettei selässä ollut minkäänlaisia tuntemuksia edes seuraavana päivänä. Teki tosi paljon mieli kokeilla “Filthy Fifty” metconia, joka olisi ollut torstaina treeniohjelmassa, mutta tulin kuitenkin järkiini ja jätin sen väliin.

Olen saanut pienen ahaa-elämyksen tempaustekniikan kanssa tässä kesän aikana ja olenkin tässä jo pitkään halunnut kokeilla uutta tempaus peeärrää eli 75 kiloa. Jumittelujen ja muiden treenien takia sopivaa tilaisuutta ei kuitenkaan ole vielä tullut. Perjantaina en kuitenkaan malttanut enää odotella vaan otin treenin alkuun pienet tempaussessiot. Halusin lisäksi ihan mielenkiinnosta kokeilla nostoremmejä isommissa painoissa. Olin tehnyt jotain vetotreenejä ja tekniikkaa remmeillä aikaisemmin ja niillä oli mielestäni ihan kiva nostaa. Tosin jännitin koko ajan, että mitä tapahtuu jos tanko meneekin yli? Tuleeko mun tempauksesta semmonen crossfit epic fail kun mun kädet ei irtoakaan tangosta ja rojahdan suoraan selälleni tangon päälle…? Not nice! No, yritin pitää nämä ajatukset pois mielestä, mutta täytyy myöntää, että tanko meinasi koko ajan jäädä ihan pikkusen eteen eli kenties ajatus jäi kuitenkin kytemään johonkin takaraivooni 🙂 Tein aika monta nostoa ja etenin samalla pikkuhiljaa yli 70 kilon.

Olen muistaakseni kerran kokeillut nostaa 75 kiloa aiemmin tehden silloin pelkän vedon todeten, että ei toivoakaan! Tämän jälkeen olin tehnyt siitä jonkinlaisen henkisen peikon ja nyt jännitti sitten niin paljon, että päätinkin laittaa tankoon 74,5 kiloa. Kuulostaa älyttömältä, mutta puolustukseksi täytyy sanoa, että olisin halunnut laittaa 74 kiloa, mutta sopivia painoja ei ollut saatavilla. Tempaus onnistui eli ennätys tuli, mutta tämä ei aiheuttanut mitään ihmeellistä ilontunnetta. Laitin tankoon 75 kiloa eli vaivaisen puoli kiloa lisää ja jännitin ihan hulluna. Eka nosto oli varovainen ja jäi ihan pikkusen eteen. Päätin kuitenkin, että seuraavalla nousee ja niinhän se teki! Meinasi edelleen jäädä vähän eteen eikä muutenkaan ollut teknisesti mikään nappisuoritus, mutta onnistui kuitenkin, joten 75 kiloa selätetty! Onnistumiseen oli hyvä lopettaa, mutta uskon että pystyn parempaankin. Tässä vielä linkki noston Instagram-videoon.

voltti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s