Kings of Wod kisaraportti, päivä 1

Eilen palattiin takaisin Suomeen Madridin kisareissusta. Kisat olivat viiikonloppuna ja sen jälkeen siis vietettiin pari lomapäivää Madridin vilinässä. Tässä nyt vähän mietteitä ja ajatuksia kisoista sekä tarkempaa analyysiä lajeista. Ensimmäinen juttu mikä pitää todeta on, että kyllä nämä kisareissut on rankkoja, etenkin silloin kun niihin liittyy paljon matkustamista täysin uuteen ympäristöön.

Perjantaina oli siis ensin parin tunnin automatka Hesaan, neljän tunnin lento Madridiin, metromatka kämpälle ja sieltä kisapaikalle, jossa oli rekisteröityminen ja lajibriiffi. Kisapaikka oli todella vaikea löytää ja lajibriiffi joka oli aika onneton, päättyi lähempänä iltakymmentä. Ei oltu oikein ehditty edes syömään koko päivänä ja kun vihdoin päästiin takaisin kämpälle niin oltiin ihan loppu ja syöminen jäi melko heikoksi. Meidän kämpän ikkuna oli kadullepäin ja tuntui, etten nukkunut yöllä silmäystäkään kun kadulta kuului niin kova mekkala koko yön. Jengi biletti siis aamuun asti ja yöllä kuului kaikenlaista huutelua, laulua ja ties mitä. Eipä siinä, aamulla ylös puoli kuudelta, vähän munakasta koneeseen ja suunta kohti kisapaikkaa.

Aamulla en ollut oikeastaan väsynyt, mutta kun kisojen alkaminen venyi noin tunnilla alkuperäisestä alkoi pikkuisen jo ramaisemaan. Ensimmäisessä lajissa oli kaksi osaa. Ensin piti hakea C&J maksimi kolmella nostolla, jonka jälkeen oli minuutin tauko ja sen jälkeen soudettiin 5 minuuttia maksimikaloreita. C&J lajissa yksi lähtö kesti n. 10 minuuttia, koska areenalla oli kerrallaan 10 kilpailijaa, joista jokaisella oli vuorollaan 20 sekuntia aikaa suorittaa oma nosto. Ja kierroksia oli siis kolme.

Lämmittelyssä nostot tuntui periaatteessa ihan hyviltä, mutta jokaisen noston jälkeen mulla oli tosi raskas olo ja syke nousi aina kattoon. Veikkaan, että tämä johtui enimmäkseen väsyneestä kropasta eli siitä etten ollut nukkunut. Päätin aloittaa nostot 85 kilosta, sen jälkeen laittaisin 91 kiloa ja viimeinen sitten vähän fiiliksen mukaan. Ekassa nostossa pääsin hyvin tangon alle, mutta horjahdin vähän eteenpäin ja oli lähellä ettei paino pudonnut alas. Sain kuitenkin tilanteen seivattua ja työntö oli helppo. Myös seuraava nosto onnistui, mutta rinnalleveto tuntui sen verran raskaalta, että päätin tässä kohtaa lisätä vain 2 kiloa. En myöskään tiennyt mitä muut olivat nostelleet, mutta veikkasin, että 90 tienoilla voisi olla muutama nostaja, joten jokainen kilo saattaisi olla ratkaiseva. Myös viimeinen nosto (93kg) onnistui hyvin, joten laji meni ihan nappiin. Vähän ehkä jälkikäteen harmitti etten laittanut 95 kiloa tankoon kun näin, että jo edellinen nostoni olisi riittänyt kolmanteen sijaan. Lajivoitonhan tästä nappasi koko kisan voittanut Hannah Caldas, joka oli kyllä ihan tajuttoman vahva ja isokokoinen urheilija. Hän veti kaksi ekaa nostoa pressillä ylös ja viimeinenkin (115kg) oli enemmän pressi vaikka hän siinä vähän splittasikin. Entinen painonnoston maailmanmestari Oxana, joka muuten näytti todella pieneltä Caldasiin verrattuna yritti viimeisellä nostolla 117 kiloa, mutta työntö ei onnistunut ja tulokseksi jäi 105 kiloa.
kow1

Soutulajin voiton luovutin Caldasille jo lämmittelytilassa kun näin miten raamikkaasta daamista oli kyse. Mielestäni kisajärjestäjät eivät täysin onnistuneet tämän ykköslajin suunnittelun osalta, koska lajiesittelyssä sanottiin, että soudulla mitataan kilpailijoiden kestävyyskuntoa. Viisi minuuttia on aika lyhyt aika mitata kestävyyskuntoa ainakaan soudussa. Kyllä siinä isommilla kavereilla on selkeä etu ja kyse on ehkä enemmän maitohaponsietokyvystä. Veikkaan, että oltaisiin saatu aika erilainen tulos tästä jos soudun sijaan olisikin vaikka juostu 5 minuuttia. Omalta osalta laji meni kuitenkin ihan hyvin. Sain kasaan 92 kaloria ja olin 7. Se vähän kismitti jälkikäteen, että yksi kalori lisää, olisi nostanut mut jaetulle 4. sijalle. Ja Caldashan voitti lajin ihan ylivoimaisesti 101 kalorilla.

Soudun jälkeen tuntui todella pahalta! Ekan lajin läpivieminen myös kesti tosi kauan ja sen jälkeen oli vielä lounastauko, joten kun seuraava laji vihdoin alkoi, aloin olemaan tosi väsynyt. Lisäksi mulla oli hirveä päänsärky. Etukäteen olin ajatellut, että kakkoslaji olisi mulle paras ekan päivän lajeista, mutta kuinka väärässä olinkaan… 😉
Laji 2.
30 Toes to Bar
30 Shoulder to Overhead 30kg
30 Chest to Bar
30 Back Squat 60kg
Kävin testaamassa etukäteen leuanvetotankoa ja huomasin, että se on todella liukas. Lisäksi järjestäjien tarjoama mankku, oli jotain ihan kummallista pölyä. Tein vielä ennen lajia teipistä käsisuojat, koska ajattelin, että niillä ote pitäisi ehkä pikkuisen paremmin. Kun päästiin areenalle niin huomasin, että joihinkin tankoihin oli kierretty teippiä. Omalla radalla niitä ei tietystikään ollut vaan tanko tuntui ihan superliukkaalta. Toes to barit nyt meni ihan hyvin vaikkei ote meinannutkaan pitää. Tein ne kahdessa osassa 21-9. Myös push jerkit meni ihan hyvin ja tein nekin kahdessa osassa muistaakseni 20-10. Tämän jälkeen oli siis chest to barit, jotka piti olla mun vahvuus. Lähdin tekemään ekaa settiä ja totesin, että ei helvetti, ote ei pidä yhtään. Teipit käsissä taisi vielä pahentaa tilannetta. Jouduin tekemään c2barit tosi monessa osassa, koska ote ei vaan pitänyt. Vaikeimmaksi osaksi treenissä muodostui kuitenkin lopulta takakyykyt. Jalat hapotti alusta asti tosi pahasti ja tuntui ihan hirveeltä. Olin neljäntenä kun aloitin kyykyt, mutta kaksi kilpailijaa meni niissä ohitseni. Lajin jälkeen kyseltiin järjestäjiltä, miksi osassa tangoista oli teippejä ja he sanoivat, että tangot olivat niin liukkaita, että naisille annettiin mahdollisuus laittaa teipit niin halutessaan. Olisi ollut ihan kiva kun kaikille olisi kerrottu tästä mahdollisuudesta!

Kakkoslajin jälkeen jalat oli aivan loppu, joten oli helpottavaa kun tiesi kolmoslajin olevan todella lyhyt sprintti. Lajissa lähdettiin makuuasennosta räkkien alta, käytiin nostamassa atlaskiviä boxin + levypainon päälle ja välissä palattiin aina makuuasentoon räkkien alle ja kädet piti myös nostaa ilmaan. Kivien painot olivat 30-45-52kg, joten ne olivat tosi kevyitä. Alla video omasta erästäni, jonka voitin.

Niin kuin videolta näkyy, kivet piti asetella tarkasti painojen päälle. Lajissa oli tosi ratkaisevaa, että kivet pysyi painojen päällä eikä lähtenyt vierimään sieltä alas niinkuin joillakin kilpailijoilla kävi. Videolta myös näkyy, että joko minä sain huonon lähdön tai pari muuta kilpailijaa otti varaslähdön 😉 Mielenkiintoisinta on kuitenkin se, miten lajista saatiin lopulta niin tarkat ajat jokaiselle kilpailijalle, koska tuomareilla ei ollut omia sekkareita vaan he katsoivat isosta kellosta ajan, joka esim. mulla luki paperissa 28s. Lajin tulokset tulivat vasta aamulla, joten ilmeisesti he olivat jälkikäteen katsoneet erät videolta ja ottaneet jokaiselle ajan, koska muutenhan jengillä olisi ollut tosi paljon samoja aikoja. Olin lajissa tulosten mukaan toinen ja hävisin lajin voittajalle 0,06 sekuntia. Harmi, ettei oltu samassa erässä!

Ekan päivän jälkeen olin jaetulla kakkostilalla, joten siitä oli hyvä lähteä kakkospäivään! Sunnuntain lajeista tarinoin lisää toisessa postauksessa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s