Kings of Wod kisaraportti, päivä 2

Olin lauantain kisapäivän ja lähes unettoman yön jälkeen sen verran väsynyt, että seuraavana yönä sain vähän paremmin nukuttua, vaikka kadulla oli edelleen hirveä bilemeininki koko yön. Aamusta lähdettiin kisapaikalle ja tällä kertaa ensimmäinen laji alkoi vain puolisen tuntia myöhässä. Sunnuntain eka laji oli:
15-12-9-6-3
Dumbbell Clean & Jerk (2 x 17,5kg käsipaino)
Dumbbell over burpee
Kierrosten välissä piti lisäksi tehdä n. 20m farmarikävelyä 30kg painolla. Tämä ei ollut varsinaisesti mikään suosikkilajini kun käsipainoilla ei ole tullut juurikaan clean&jerkkejä tehtyä enkä pidä itseäni minään burpeekoneenakaan. Taktiikkana oli lähteä rauhallisesti ja tasaisesti ja ehkä kiristää vauhtia lopussa jos paukkuja riittäisi. Taktiikka meni siinä mielessä nappiin, ettei treeni tuntunut missään vaiheessa kovin pahalta. Vauhtia en vaan saanut oikein kiristettyä. Etenkin burpeet tuli tehtyä liian hitaasti kun joka toiston jälkeen piti liikkua reilun metrin matka käsipainojen yli ja liikuin vaan liian hitaasti. Sain kyllä lopussa vähän kirittyä, mutten tarpeeksi ja sijoitus oli tässä 5.

5. laji meni näin:
7 min AMRAP
7 Pistols with 16kg KB
7 Power Snatch 35kg
7 Overhead Squat 35kg
Tämä vaikutti ihan kivalta treeniltä, mutta edellisen päivän takakyykkyhapotus sai vähän miettimään, että tuntuisiko kyykyt yhtä pahalta tässä treenissä? Lopulta en paljoa ehtinyt hapotuksia miettimään kun treenin aikana tuli muuta mietittävää…
kow12

Tein ekan kiekan tempaukset ja myös valakyykyt siihen perään unbroken, mutta valakyykyissä tuntui oudolta. Ihan kuin ote olisi ollut ihan eri kohdissa tankoa, tangon ollessa ihan vinossa ja tasapainon pitäminen oli hankalaa. Kun olin tehnyt toistot ja laitoin tangon maahan niin huomasin, että toisen puolen levypaino oli melkein pudonnut tangosta. Okei, ajattelin että lukko oli siis jotenkin huonosti ja laitoin painon paremmin kun huomasin, että lukko oli rikki eikä se pitänyt yhtään. Jatkoin treeniä eli tein pistoolit ja samalla tuomarini yritti huitoa jollekin, että tangossa on vikaa. Aluksi kukaan ei edes tullut katsomaan tankoa ja sitten kun siihen tuotiin uusi lukko niin ei sekään pitänyt yhtään. Jouduin sitten itse korjailemaan koko ajan painoja ja välillä tuomarikin viittoi mulle, että kohta paino putoaa. Treenin jälkeen kävi ilmi, että mun tanko oli jotenkin ohuempi kuin muut tangot ja siksi mikään lukko ei kuulemma pitänyt siinä. Ihmettelen kyllä miten toisen puolen lukko kuitenkin piti ihan hyvin? Treenin jälkeen ei myöskään ollut hajuakaan miten sijoituin siinä.
kow13

Finaalissa pääsinkin oikein “suosikki”liikkeeni kimppuun eli luvassa oli raskaita maastavetoja nousevilla painoilla. Treeni meni näin:
10-8-6-4-2
Bar Muscle-up
Deadlift (90kg-100kg-110kg-120kg-130kg)
Jos tämä laji olisi tullut eteeni vaikkapa puolisen vuotta sitten, olisin pitänyt sitä mahdottomana. Nyt oli onneksi takana kesän maastaveto-ohjelma, jossa muistin tehneeni parhaimmillaan kakkosen 135 kilolla. Eli teoriassa pystyisin nostamaan myös viimeisen painon, mutta toki painot tuntuvat wodissa paljon raskaammilta kuin voimasarjoja tehtäessä. Lämmittelyssä tein toistoja 110 kilolla ja se tuntui tosi kevyeltä, joten luotto siihen, että painot nousee oli suuri. Treeni alkoi siis 10 bar muscle-upilla ja tein ne putkeen eikä liukas tanko tuntunut haittaavan tässä niin paljoa kuin edellisen päivän chest to bareissa. En myöskään laittanut mitään teippejä käsiin ja sekin oli hyvä ratkaisu. Maastavedot tuntui heti alussa raskailta, mutta ihan hyvin ne sieltä aina nousi. En olisi voinut kyllä yhtään koittaa kiriä tai nopeuttaa treenin tekemistä, ihan sen ehdoilla mentiin miten nopeasti uskalsin tehdä raskaimmat mavet. Viimeinen toisto 130 kilolla tuntui kyllä todella pahalta ja melkein jo lopetin noston kesken, mutta vedin sen kuitenkin loppuun ja sain treenin valmiiksi reilut kaksi minuuttia ennen aikakattoa.
kow11

Jäi kyllä tosi hyvä fiilis siitä, että sain tämän treenin tehtyä. Niin kuin olen jo ehkä miljoona kertaa todennut aiemmin niin nämä painavat maastavedot on mulle aina vähän pelottavia. Selkä ei kuitenkaan hajonnut, mutta selän lihakset on kyllä olleet kipeinä koko tämän viikon. Lisäksi tajusin jälkikäteen, etten edes ollut tehnyt maastavetoa ikinä 135 kilolla vaan 130 kiloa oli se suurin kakkosnosto minkä olin tehnyt. Onneksi muistin väärin 😀

Finaalin jälkeen sain vielä vähän jännittää lopullista sijoitusta, mutta lopputulokset tulikin aika nopeesti ja kävi ilmi, että olin vitoslajissa 2., finaalissa 5. ja lopputuloksissa pronssilla. Vaikka viikonloppuun mahtui hetkiä, jolloin toivoin, että olisin jättänyt kisat väliin niin loppujen lopuksi jäi kuitenkin hyvä fiilis. Lopuksi voisi sanoa, että ensi kerralla mietin kyllä kaksi kertaa, ennen kuin lähden ulkomaan kisareissulle ainakaan kauemmas kuin johonkin naapurimaihin 😉
kow14

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s