Takaisin perustreenailun makuun!

Viime viikko meni lähinnä Madridin kisareissusta palautumiseen. En tiedä olisiko kroppa ollut noin pitkän palauttelun tarpeessa ilman finaalilajia, mutta finaalissa tehdyt 30 raskasta mavea, joista osa siis itselle superraskaita, oli sen verran iso rasitus, että kunnon lepäily tuntui tarpeelliselta. Pari ekaa päiväähän palauteltiin Madridissa, jossa tuli toki käveltyä paljon eli en kuitenkaan jäänyt sängyn pohjalle makoilemaan missään vaiheessa. Pitkät selkälihakset oli kyllä melkoisen arantuntuiset useamman päivän ja vielä loppuviikostakin tuntui, että jotakin painavaa on tullut nosteltua.

Viime viikon torstaina otin pikkuisen soutua, perjantaina 4,5k hölkkää ja pieni kevyt kuntotreeni ja lauantaina tein mukavan pk-treenin, jossa oli juoksua, soutua ja burpeita. Sunnuntaina taas lepoa ja tuntui, että nyt oli kerätty hyvin voimia ja intoa seuraavien viikkojen treenejä varten!

Maanantaina sitten intoa puhkuen salille heti aamusta tekemään soutuintervalleja ja gymnastics-skillsejä. Iltapäivän treeneissä oli tempausta ja pakkohan sitä oli kokeilla uutta ennätystä eli 77,5 kg. Se ei vielä noussut, mutta 75 kiloa tuli kuitenkin ihan hyvin ylös eli ennätystä tuli kuitenkin sivuttua. Lisäksi tehtiin snatch pulleja ja voimana push pressiä ja takakyykkykolmosia. Multahan jäi hatch-kyykkyohjelma vähän kesken ja muutenkin se jäi aika rikkonaiseksi selkä-pakarajumitusten takia, niin tein vähän suuremmilla prosenteilla kyykyt mitä ohjelmassa luki. Vikan kolmosen tein 110kg, eikä tuntunut pahalta!

Tiistaina tein aamulla 45 min pituisen pk-treenin, jossa tuli mm. juostua 6 x 1k ja välissä vähän muuta jumppaa. Pk-treenit on siitä kivoja, että ne ei tunnu  ollenkaan pahalta, koska syke on sen verran matalalla ja niistä myös palautuu nopeasti, koska kuormitus on niin kevyttä. Tiistaina mulla olikin sitten niin kiireinen päivä töiden osalta, etten ehtinyt tehdä muita treenejä, joten siitä tuli aktiivinen lepopäiväni ja tein siis tiistain treenit keskiviikkona. Keskiviikkona taas innostuin vähän painojen kanssa eli ei menty ihan treeniohjelman prosenttien mukaan, mutta mielestäni se oli ihan ok, koska multa jäi kahden edellisen viikon treenit kuitenkin käytännössä väliin kisoihin valmistautumisen ja niistä palautumisen takia.

Ensin tein power snatch kolmosia ja kakkosia, joista viimeisen sarjan 62,5 kilolla. Sitten power clean + power jerk, joissa vika sarja 80kg. Sen jälkeen tein blokeilta riipusta tempauksia ensin kolmosina, sitten kakkosina ja lopuksi pari ykköstä 70 kilolla. Näiden jälkeen alkoi olla sen verran kova nälkä, että pidin lounastauon ja jatkoin treenejä vähän myöhemmin. Keskiviikkohan oli taas mun salikissapäivä, kun pidin ensin aamutunnit 7-10, siihen perään omat treenit, lounastauko,  toiset treenit ja sitten vielä tuntien veto 17:30 – 21.

Power snatch 2 x 62,5kg

Tempaus blokeilta 70kg

Toisessa treenisessiossa tein valakyykkykakkosia. Aluksi kroppa tuntui vähän väsyneeltä ja ajattelin jopa pitäytyä ohjelman mukaisissa prosenteissa. Teinkin niin ensimmäiset neljä sarjaa, jonka jälkeen ajattelin, että jos kuitenkin koitan vähän isommalla painolla… tein sitten muutamia kakkosia ja kohta tangossa olikin oma muutaman viikon takainen ykkösmaksimipaino 95kg. Silläkin tuli tehtyä kakkonen ja ihan pakko oli vielä kokeilla 100kg, vaikka nostoja oli takana jo melko paljon. Pari kertaa sitä yritin jerkata ylös ja kyllä se siellä suorilla käsillä jo olikin, mutta usko ei vielä tällä kertaa riittänyt pitämään sitä siellä. Sadan kilon valakyykky sai siis vielä jäädä odottelemaan parempaa päivää. Loppuun tein vielä tiukkoja leukoja ja punnerruksia.

Valakyykky 2 x 95 kg

Torstaina otin painojen kanssa iisimmin. Tehtiin ensin clean&jerkkejä 2 x 3+1 ja 5 x 2+1. Suurin paino jolla tein oli 75kg. Sitten tehtiin clean pulleja omalla maksimilla ja sen jälkeen vielä etukyykkykakkosia. Tein vikat sarjat 90 kilolla. Lopuksi tehtiin vielä vuoden 2012 Gamesien Chipper-treeni:
10 OHS 47,5kg
10 Box over jump
10 Thruster 42,5kg
10 Power clean 62,5 kg
10 Toes to bar
10 Burpee muscle-up
10 Toes to bar
10 Power clean 62,5kg
10 Thruster 42,5kg
10 Box over jump
10 OHS 47,5kg
Treeni oli yllättävän mukava ja veikkaan, että se johtui siitä, että yhtä liikettä oli vain 10 toistoa kerrallaan. Hankalinta treenissä oli se kun vaihdoin itse painot ja jouduin niin paljon venkslaamaan pikkupainojen kanssa ja ennen kaikkea jouduin laskemaan ja miettimään minkä verran tangossa on painoa. Siis normaalistihan ei ole kovin vaikeaa laskea painoja, mutta kesken wodin ei järki ole aina ihan terävimmillään, joten yksinkertaisetkin laskutoimitukset on välillä haastavia 😀 Helpointahan olisi ollut laittaa joka liikkelle oma tanko valmiiksi, mutta tollaseen luksukseen ei ollut tilaa tai vapaita painoja tällä kertaa. Eikä nää treeniwodit niin vakavia ole muutenkaan! Lisäksi oli haastavaa laskea burpee muscle-uppeja kun toistoja tuli niin hitaasti, mutta enköhän mä niitä suunnilleen 10 tehnyt. Aikaa treenissä meni aika tarkalleen 12 minuuttia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s