Winter War karsinnat käynnissä

Lähtökohdat Winter War karsintojen osalta eivät tietystikään olleet itselleni parhaat mahdolliset kun vihoitellut selkä-pakara-akseli on aiheuttanut murheita jo pidemmän aikaa. Toisaalta luotto omaan kuntoon oli kuitenkin sen verran korkealla, että tiesin, ettei minun tarvitsisi tehdä mitään huippusuorituksia karsinnoissa päästäkseni itse kisoihin mukaan. Tavoitteena oli, ja on siis tietysti edelleen, että olen top-kympissä karsintojen jälkeen, jotta paikka ensimmäisten lajien kuumassa erässä on taattu. Etukäteistoiveena karsintojen suhteen oli, ettei mitään maksiminostoja tarvitsisi tehdä, koska niissä minun pitäisi antaa muille vähän etumatkaa, koska en viitsi tässä kohtaa ottaa mitään turhia riskejä selän kanssa.

Eka laji julkaistiin viime viikon tiistaina. Laji oli sama kuin viime vuoden karsinnoissa ja mielestäni hyvä laji olikin, omalta kannalta laji vaan ei ollut paras mahdollinen… Boksihypyt on ehkä pahinta myrkkyä selälle eikä tuplanaruhypyt tai iso määrä rinnallevetojakaan varsinaisesti lämmittänyt mieltä. Laji meni siis näin:
10 min AMRAP
30 power clean 30kg
10 pullup
30 box jump
10 pullup
30 double under
10 pullup
Halusin tehdä karsinnan äkkiä pois alta, jotta selällä olisi enemmän aikaa toipua seuraavaan lajiin mikäli se ottaisi tästä nyt nokkiinsa. Tein lajin siis torstaina. Pistin jalkaan pehmeät lenkkarit ja tein koko homman läpi vyön kanssa, jotta selkä saisi ainakin henkistä tukea. Mietin viime hetkille asti, että pitäisikö mun askeltaa boksin päältä aina alas, mutta jotenkin se tuntui niin työläältä, että päätin hyppiä alas. Ajattelin, että noin 15 rinnallevetoa kolmoskierrokselta olisi varmaan ihan jees tulos, mutta toisaalta mielessä kummitteli viime vuoden tulokseni, jolloin tein siis kaikki 30 rinnallevetoa.

Tein sitten lopulta myös tällä kertaa kaikki nuo kolmoskiekan rinnallevedot ja loppuun vielä jonkun ihme hyppyleukaviritelmän mikä ei tietenkään ollut kunnollinen toisto, mutta treenistä jäi näin hyvä fiilis, eikä selkäkään ottanut siitä sen kummemmin nokkiinsa. Selkälihakset kyllä tuli vähän kipeiksi, mutta se saattoi johtua siitä, etten ole tehnyt boksihyppyjä tai tuplia puoleentoista kuukauteen. Sijoitus lajissa oli kolmas, joten tästä oli myös hyvä jatkaa karsintaa. Kakkoslajiksi veikkailtiin jotain voimaa vaativaa juttua, joten hyvä sijoitus ykköslajissa oli tärkeä.

Tässä video ekasta karsintalajista


Perjantaina tein pari hyvää burpee-muscleup-yhdistelmä treeniä ja lauantaina kokeilin kevyesti tangolla tempauksen osaharjoitteita ja valakyykkyä pausella. Burpeet on ollut mun suosikkijuttu viime aikoina, joten myös maanantaina halusin tehdä treenin, joka sisältää niitä. Tein sitten 10 minuutin amrapin, joka alkoi 60 bar over burpeella, sitten 30 kevyttä valakyykkyä ja 10 muscle-uppia. Ehdin tekemään 26 burpeeta kakkoskiekalta, joten burpeita tuli ihan mukavasti! Keskiviikkona suoritettiin Premier Fitness Leaguen neloslaji, jossa oli myös bar over burpeita! Koska lajissa oli myös painavia rinnallevetoja, joita mä en nyt uskalla tehdä ja Emppujen piti siis suorittaa ne kaikki niin mä tein sitten vähän enemmän burpeita.

Tässä kohtaa myös tiedettiin jo Winter Warien toinen karsintalaji, jossa olisi myöskin bar over burpeeta 🙂 Kakkoslaji oli mukava yllätys monessakin mielessä. Toiveissa oli tempausta “voimalajiin”, koska siinä ei painot nousisi kuitenkaan niin isoiksi ja tässä tapauksessa painot pysyivätkin tosi maltillisina. Näytti myös siltä, että miehille lajin luonne olisi vähän erilainen kuin naisille. Suunnittelin tekeväni lajin ehkä perjantaina, koska rintalihakset oli ihan hiton kipeinä jo maanantain ja keskiviikon burpeista ja myös kässäripunnerruksia ja muscleuppeja oli tullut vedeltyä ihan kiitettävästi, mutta kuinkas kävikään? Siitä lisää ensi kerralla 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s