Pikkuhiljaa takaisin treenin makuun

Kisat senkun lähestyy, mutta onneksi myös mun kunto on pikkuhiljaa palaamassa normaaliksi. Eka treeniviikko flunssan jälkeen tuntui todella tahmealta. Olo oli treeneissa aika voimaton ja syke hyppäsi kattoon samantien kun vähän liikkui, eikä sitten meinannut laskea millään. Olin edelleen räkäinen ja yskin koko ajan, joten pidin treenit senkin takia tosi maltillisina ja lepäsin vielä perjantaista sunnuntaihin. Edellisviikon maanantaina tunsin oloni sitten sen verran hyväksi, että päätin jatkaa treenejä normaalisti. Intoa puhkuen tuli ehkä haukattua kerralla vähän liian iso pala kakkua kun lähdin tekemään aika kovaa tankojumppatreeniä samoin tein. Forkut meni suorastaan kramppiin ja oli pakko lopettaa kyseinen otm-treeni vähän aiemmin kuin mitä oli tarkoitus. Tein kuitenkin sen jälkeen vielä metconin, jossa oli mm. 50 swingiä 24kg kuulalla ja 30 toes to baria ja voin sanoa, että ei muuten tuntunut hyvältä mun kramppaavissa forkuissa! Treenin alussa olin myös tehnyt muutamia tempauksia, joissa ei muuten tullut yhtään missattua nostoa ja viimeiset tein 70 kilolla ja muutama clean & jerkkikin tuli tehtyä. Tosiaan lihakset otti aika hyvin nokkiinsa kun flunssan jälkeen tuli tollasta shokkihoitoa.

Tiistaina oltiin sovittu Pikku-Empun kanssa, että tehdään Premier Fitness Leaguen laji, vaikka tultaisiin olemaan surkealla sijoituksella joka tapauksessa kun lajissa piti kaikkien kolmen jäsenen tehdä valakyykyn kolmosmaksimi. Ja meitä oli tosiaan vaan 2 niin siinä olisi pitänyt aika moisia rautoja nostella, että kolmen hengen tiimeille olisi voitu laittaa kampoihin. Oli aika epätoivonen olo aluksi kun tuntui siltä, että kädet kramppaa saman tien kun yritin pitää hyvää asentoa kyykätessä. Jotenkin ihmeessä paikat kuitenkin lämpesi sen verran, että ei paljoa kädet kramppaillut kun kello laitettiin käyntiin. Tein valakyykyt pikkuisen normaalia otetta kapeamalla otteella, koska työnsin tangon suoraan rinnallevedon jälkeen ylös ja lähdin kyykkäämään. En muutenkaan tykkää pudotella tankoa niskaan ja nyt kun oli niin juminen olo muutenkin niin en halunnut lähteä edes kokeilemaan sitä. Nostin ensin 80kg ja sitten vielä 85kg. Yllättävän hyvin se sitten meni kuitenkin! Aluksi olin ajatellut, etten tee muuta treeniä ollenkaan, mutta lopulta tein vielä metconin, jossa oli 9-7-5 thrustereita (50kg) ja muscle-uppeja ja sekin meni lopulta yllättävän hyvin kun aluksi olin varma, ettei niillä käsillä pysty tekemään yhtään muscle-uppia.

Torstaina tuli tehtyä hyvä aamutreeni, jossa oli 5 kierrosta 500m soutua, 50 tuplaa ja 25 burpeeta eli oikein maukas aivot narikkaan jurnutus 🙂 Illan treeneissä piti ottaa vähän iisimmin. Perjantaiaamulla käytiin vähän juoksentelemassa. Otin tosi kevyesti, koska tiesin, etten ole vielä täysin palautunut flunssasta. Illallakin treenit sujui yllättävän hyvin. Ohjelmassa oli raakarinnallevetoja ja tuntui sen verran kevyeltä, että koitin vielä 90 kiloa ja se nousi! En ole ennen kokeillut nostaa noin isoa painoa raakana. Kyykyn kauttahan on toki noussut 97,5kg. Tehtiin vielä squat clean + 2 front squat comboja ja loppuun hyvä soutu-askelkyykkyrutistus.

Lauantaina meillä oli kisapäivähenkinen setti eli tehtiin yhteensä 4 metconia. Ensin 2 metconia, sitten parin tunnin breikki ja perään vielä toiset 2 metconia. Tuomo oli suunnitellut lajit ja ne oli kyllä ihan kivankuulosia, mutta aika olkapääpainotteisia. Erityisesti kakkoslaji oli mun mieleen ja sen tyyppistä treeniä toivoisin ehdottomasti myös oikeisiin kisoihin! Laji meni näin:
30 Pullup
10 Squat Snatch 50kg
20 Chest to Bar
20 Shoulder to Overhead 50kg
10 Ring Muscle-up
30 Power Clean 50kg

Aikaa treeniin meni noin 13 minuuttia. Palauttelin lauantaista sunnuntain lisäksi myös maanantain ja tiistaina sitten aloitettiin treenit aamusoudulla. Iltapäivällä haettiin painavaa nostoa hang snatch + ohs -yhdistelmästä. 70 kiloa nousi vielä hyvin ja piti kokeilla vielä seuraava paino, mutta siitä ei oikeastaan tullut edes yritystä, joten jätin siihen. Tein muutamia squat clean + 2 front squat nostoja aina 85 kiloon asti. Kyykyt tuntui superraskailta! Sitten vielä burpee + muscle-up yhdistelmätreeni ja käsipainokikkailut loppuun. Eilen oli siis keskiviikko ja päätin ihan suosiolla unohtaa isot painot ja keskityin “kone”treeniin. Moottori siis yskii vielä pahasti, joten keuhkojen availu tekee mulle hyvää. Valitsin tietysti mun suosikkiliikkeitä tähän tarkoitukseen, joten ekassa setissä oli mukana pallo ja kahvakuula. Toisessa setissä tein kevyitä thrustereita ja bar over burpeita. Jäi kyllä hyvä fiilis tästä treenistä ja vielä parempi fiilis tuli siitä, että pääsin illalla vielä hierojalle!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s