Openeita ja kisailua!

Viime aikoina olen ollut vähän laiska blogin päivittämisen suhteen, mutta toisaalta tässä on ollut niin paljon kaikenlaista meneillään, että aika on oikeasti ollut kortilla… CrossFit Openit käynnistyivät helmikuun lopussa ja nyt on meneillään Openeiden toinen viikko. Tänä vuonna Openeista pääsee Regionaaleihin aiempien vuosien 48 parhaan sijaan vain Euroopan 30 parasta miestä ja naista, joten Openit, ja niissä onnistuminen ovat todella tärkeä juttu mulle! Ekan viikon karsintatreeni antoi myös viitteitä siitä, että nyt kun Openeissa on ensimmäistä kertaa 2 eri “sarjaa” eli rx ja skaalattu sarja, niin karsinnat ovat vähän erilaiset kuin ennen.

Ensimmäisen viikon treeni oli kaksiosainen ja meni näin:
Osa 1:
9 min AMRAP
15 Toes to Bar
10 Deadlift 35kg
5 Snatch 35kg
Osa 2: (heti 1. osan perään)
In 6 min time find your max clean & jerk

Tein toes to barit pitkälti rytmillä 6 – 5 – 4, mavet 5 – 5 nopealla pudotuksella ja tempaukset nopeina ykkösinä. Taktiikan valinnan perusteena oli se, että pyrin säästämään grippiä ja forkkuja mahdollisimman paljon. Tein treenin siis 2 kertaa, perjantaina lähinnä testivetona, jolloin juuri forkut puutui niin pahasti, että jouduin pätkimään toes to barit lopussa ihan ykkösiksi. Maanantain uusinnassa grippi piti paremmin ja sain tulosta vähän parannettua. Paransin toisessa vedossa myös kakkososaa. Ekalla kerralla en oikein tiennyt mitä lähtisin tavoittelemaan, koska en ole isoja painoja lähiaikoina nostellut. Onnistuin silloin kuitenkin helposti kaikissa kolmessa nostossa, jotka ehdin tekemään. Vika paino oli ekalla kerralla 88kg. Toisessa vedossa laitoin tuon samaisen 88kg toiseen nostoon ja sen jälkeen otin vielä 91kg. Sekin nousi lopulta ihan hyvin, mutta en ehtinyt oikein kokeilemaan isompaa painoa. Ekan lajin tulokset olivat siis 205 toistoa ja 91 kiloa. Näillä tuloksilla olin ekan lajin jälkeen hyvissä asemissa sijalla 18.

Openeiden kakkoslaji oli uusinta viime vuoden kakkoslajista:
Every 3 minutes for as long as possible complete:
From 0:00-3:00
2 rounds of:
10 overhead squats 29kg
10 chest-to-bar pull-ups
From 3:00-6:00
2 rounds of:
12 overhead squats 29kg
12 chest-to-bar pull-ups
From 6:00-9:00
2 rounds of:
14 overhead squats 29kg
14 chest-to-bar pull-ups
Etc., following same pattern until you fail to complete both rounds

Viime vuonna sain kasaan 205 toistoa eli 16 toistojen kierros jäi 3 c2b leukaa vajaaksi. Silloin tein aika paljon ykkösinä leukoja grippiä säästääkseni, mutta tänä vuonna lähdin treeniin eri taktiikalla. Päätin tehdä koko ajan perhosleukoja sarjoina, maksimissaan 5 toistoa kerrallaan. Valakyykyt tein aina aika nopeasti ja leuoissa sitten pidin taukoja sarjojen väleissä, jottei syke olisi noussut liian korkealle. Treeni tuntuikin yllättävän iisiltä aina 16 kiekalle asti, jolloin mulla jäi vielä lähes 30 sekkaa lepoaikaa. Tosin yksi seikka mikä alkoi tuossa 16 kiekalla häiritsemään ihan hitosti oli mun kädet, jotka oli auenneet niin, että kädet oli veressä. Leuanvetotangosta kiinni ottaminen ei oikein houkutellut, mutta hampaat irvessä yritin kuitenkin vääntää. 18 kiekalla vedin vielä kaikki valakyykyt putkeen, mutta leuoissa käsien sattuminen meni jotenkin pään sisälle ja en vaan halunnut pitää tangosta enää kiinni. Tein siinä sitten muutamia ykkösiäkin, mutta ne tuntui mulle jotenkin paljon raskaammilta kuin perhosleukasetit. Lopulta 18 kiekka jäi 9 leukaa vajaaksi. Vähän olin tavallaan pettynyt tästä, koska musta tuntui, että rahkeet oli parempaankin. Tulos (271) kuitenkin parani ihan hyvin viime vuodesta ja treeni tosiaan tuntui paljon helpommalta kuin silloin.

kädet

Tehtiin Open-treeni siis perjantaina ja sen jälkeen meidän piti Aleksin kanssa lähteä käytännössä melkein samoin tein kohti Helsinkiä, jossa oli lauantaina CrossFit-maaottelu Suomen ja Ruotsin tiimien välillä. Joukkueissa oli 3 miestä ja 3 naista ja kisa pidettiin GoExpo-messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Kisan ajankohtahan oli ihan älytön ja mietin kauan omaa osallistumistani niihin. Päätin kuitenkin, että jos teen Open lajin perjantaina ja kisat on lauantaina, niin pystyn hyvin tarvittaessa uusimaan Openin vielä maanantaina. Lisäksi kisat oli tiimikisat ja meille luvattiin etukäteen, että kisalajeista tehdään Open-ystävällisiä niin päätin, että ihan kiva kokemushan se voisi olla eikä kisoja tarvitse ottaa niin vakavasti muutenkaan.

En todellakaan ollut perjantain Openin jäljiltä missään huippuvireessä lauantaina, mutta onneksi ei ollut mitään paineita kisoista. Vähän mua ällötti ajatus siitä, että heti ekan lajin alkuun mun pitäisi vedellä hiton aroilla auenneilla käsillä 12 bar muscle-uppia. Jo pelkästään tangossa roikkuminen teki pahaa ja kun koitin lämmittelyksi räpiköidä jotenkin bar muscle-upin niin tuntui lähinnä siltä kuin kädet olisi ollut ihan tulessa. Koitettiin teipata käsiä toisella tavalla ja se ehkä vähän auttoi, mutta tossa kohtaa ei kyllä hirveästi hymyilyttänyt 😀 Ekatreeni oli siis viesti, jossa kaikki tekivät vuorollaan 2 kierrosta, jossa oli 6 bar muscle-uppia ja kierros DT:tä eli 12 mavea, 9 hang cleaniä ja 6 pushjerkkiä 52,5 kilolla. Hang cleaneissä tuntui, että ote ei pidä millään ja revinkin lopulta käsiteippaukset pois toisen kiekan aikana. Hävittiin laji, mutta olin lähinnä helpottunut, että selviydyin hommasta suht kunnialla läpi.

Perjantain karsintatreenistä oli kipeänä myös hauikset ja selkä. Selän lihakset alkoi tuntumaan vielä kireämmiltä tuon lauantain ekan lajin jälkeen ja käväisinkin hierontapöydällä ennen seuraavaa lajia. Seuraava laji, johon osallistuin oli tempauslaji. Molemmista joukkueista osallistui tähän yksi mies ja nainen, molempien tulos laskettiin yhteen ja se oli siis lopputulos. Nostoja oli peräti 5, joka tuntui tosi paljolta. Toisaalta lämmittelyaikaa ei juurikaan ollut niin lähdin sitten kevyellä nostolla liikkeelle. En muutenkaan ajatellut, että lähtisin mitään ennätyksiä tavoittelemaan, kun selkä ei tosiaan tuntunut oikein hyvältä. Nostin lopulta 72,5 kiloa ja se oli kyllä helppo nosto. Voitettiin tämä laji ihan ylivoimaisesti kun Ojalan Mikkokin tempaisi 125kg niin ei siinä sitten ollut siltäkään kannalta suurempaa intoa nostella enempää kun peli oli vikoilla nostokierroksilla jo aika selvä.

Kisan vikassa lajissa oli mukana koko tiimi. Siinä suoritettiin letkana 20cal soutua, 20 käsipainotempausta ja 20 box over burpeeta, niin että seuraava sai edetä eteenpäin seuraavaan liikkeeseen aina kun edellinen sai toistot valmiiksi. Olin tässä lajissa ankkurina ja jouduin takaa-ajajan asemaan. Kun siirryin box over burpeihin oli ruotsalainen jo tehnyt niitä aika kauan, joten tuntui aika toivottomalta tehtävältä ottaa häntä kiinni, mutta kun tiimikaverit huusi vieressä niin pakkohan se oli liikkua kuin henkensä edestä. Sain ruotsalaista vähän kiinni, mutta etumatkaa oli vähän liikaa. Kun näin, että hän sai treenin valmiiksi niin mulla oli vielä 4 toistoa jäljellä ja siinä samalla adrenaali laski ja tuntui, etten pääse enää maasta irti. Väänsin vielä jotenkin vikat toistot ja homma oli paketissa.

Hävittiin kisa aika kirkkaasti, mutta kokemus oli silti hauska ja muutenkin oli hyvä meininki. Katsojiakin oli hyvin paikalla ja järjestelyt sujuivat, joten ei jäänyt mitään hampaankoloon. Kisalajit oli tosiaan aika nopeita suorituksia ja niistä palautuminen oli nopeaa, mutta perjantaina suoritettu Open taas oli vähän eri asia. Olin heti eilen Nepillä hieronnassa, jotta selkä vähän relaksoituisi ja haukkarit on myös edelleen vähän arat. Tänään selkä tuntuu jo paremmalta, mutta aamun kevyt lenkki saa jäädä tän päivän ainoaksi treeniksi. Muut treenailut saa jäädä seuraaville päiville!

fin-swe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s