15.3 & 15.4

Kahden ensimmäisen Open viikon jälkeen olin jopa sijalla 12 eli tuo kakkoslaji, johon en ollut edes kovin tyytyväinen nosti sijoitustani muutaman pykälän. Mahduin kakkoslajissa jopa Euroopan top-kymppiin ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt tästä! Kolmas karsintalaji sisälsi juuri niitä elementtejä, joita etukäteen epäilinkin, mutta oli siinä jotain yllättävääkin!
15.3 meni näin:
Complete as many rounds and reps as possible in 14 minutes of:
7 muscle-ups
50 wall-ball shots
100 double-unders

Laji siis alkoi muscle-upeilla ja tämä tarkoitti sitä, että monet rx’nä ekat viikot suorittaneet osallistujat joutuivat taipumaan skaalattuun versioon, koska nollatulosta ei tulospalveluun voi syöttää. Niinkuin tapanani on ollut, niin tein lajin heti perjantaina enemmänkin testinä ja sitten uudestaan maanantaina. Perjantaina muscle-upit tuntui tosi kevyiltä, mutta olkapäät hyytyi tosi pahasti kolmannella kierroksella ja wallballit ja tuplat tökki sitten kovasti. Kun uusin lajin maanantaina niin ei tuntunut hyvältä missään vaiheessa. Muscle-upit tuntui heti tosi raskailta vaikka tein kyllä ekan kiekan muscleupit putkeen. Kolmannella kiekalla teki mieli lopettaa kesken kun tuntui niin huonolta, mutta onneksi väänsin kuitenkin väkisin loppuun ja sain tulosta vähän parannettua. Sain lopulta kasaan 70 tuplaa kolmannelta kiekalta, joten tulos oli 441 toistoa. Olin lajissa sijalla 39. ja kokonaissijoituksissa putosin muutaman pykälän sijalle 16. eli olin edelleenkin hyvissä asemissa jatkoon pääsyn kannalta.

Epäilin, että 15.4 olisi sisältänyt boksihyppyjä ja power cleaneja, joka oli osittain oikea arvaus, mutta boksihyppyjen tilalla olikin käsinseisontapunnerruksia! Tämä oli todella yllättävä veto, koska kässäripunnerrusten yhtenäisten ja tasapuolisten standardien laatiminen on melko haastavaa. Siihen oli toki keksitty ihan hyvä kaava, jonka avulla jokaiselle saatiin oma merkki seinälle, jonka yli kantapäiden piti sitten mennä, jotta toisto oli hyväksytty. Vähän kyllä tosin mietityttää ovatko kaikki mitanneet viivaa ihan oikein tai kunnolla… Regionaaleihin menijät joutuvat varmasti lähettämään tästä lajista videon, joten kärkijengi on oletettavasti tehneet tämän lajin sääntöjen mukaisesti, mutta miten mahtaa olla muiden osalta… No, sama ongelma se on tietysti muissakin lajeissa, että varmasti jossain menee läpi toisto jos toinenkin, mutta veikkaan silti, että tässä lajissa sääntöjen taivutusta tapahtuu vielä enemmän.

15.4 meni näin:
Complete as many reps as possible in 8 minutes of:
3 handstand push-ups
3 cleans 56kg
6 handstand push-ups
3 cleans 56kg
9 handstand push-ups
3 cleans 56kg
12 handstand push-ups
6 cleans 56kg
15 handstand push-ups
6 cleans 56kg
18 handstand push-ups
6 cleans 56kg
21 handstand push-ups
9 cleans 56kg
Etc., adding 3 reps to the handstand push-up each round, and 3 reps to the clean every 3 rounds.

En ole tehnyt viime aikoina juurikaan käsinseisontapunnerruksia kipillä, koska mulla menee niistä aina niska niin jumiin. Ilman kippiä olen niitä kyllä jonkin verran tehnyt, mutta oli vaikea etukäteen arvailla miten laji tulisi menemään. Tein lajin taas kahdesti, mutta tällä kertaa tein uusinnan jo suunnuntaina, koska perjantain kämmäilyt painoi mieltä niin paljon, etten malttanut odottaa maanantaille 🙂

Olin huomannut jo viikon keskivaiheilla, että oikea lonkankoukistaja oli vähän ärtynyt ja lauantaiaamuna heräsinkin kuudelta kovaan kipuun mikä tuli samantien kun vähänkin vaihdoin asentoa. Jalan pienikin koukistaminen aiheutti inhottavan pistävän kivun. Sunnuntaina kipu oli ehkä ministi pienentynyt ja kun vielä iskin lonkankoukistajaan pari kinesioteippiä niin kipu tuntui jokseenkin siedettävältä. Rinnallevedoissa kipua ei tuntunut. Kässäripunnerruksissa nyt tietysti tuntui ilkeältä kun piti kipata oikein kunnolla, että jalat tuli varmasti aina viivan yli, mutta tiesin, etten tulisi huomaamaan kipua itse suorituksen aikana. Tein rinnallevedot alusta asti nopeina ykkösinä ja kässäripunnerruksia aloin pilkkomaan 15 toiston kierroksella. 21 toiston kierroksella olkapäät hyytyi aika selkeästi, mutta sain kaikki toistot kuitenkin tehtyä ja ehdin vielä nopeasti tekemään 4 riveä.

Niska tuntui tosi kipeältä heti treenin jälkeen ja arvattavissa oli, ettei päätä paljoa käänneltäisi seuraavina päivinä. Toisaalta lonkankoukistajakin pitäisi saada kivuttomaksi, joten seuraavien päivien treenailuissa pitäisi mennä varovasti siitäkin syystä. En ollut täysin tyytyväinen treeniin, mutta pidin tulosta kuitenkin kohtuullisena. Tavoitteena oli saada kasaan yli 120 toistoa, mutta parempaan en nyt pystynyt. Ehkä olisi pitänyt jaksottaa punnerruksia järkevämmin, jotten olisi hyytynyt niin pahasti.

Olin varma, että putoan vähän leaderboardilla, mutta toivoin, ettei pudotus olisi kovin suuri! Näin tiistaiaamusta olen sijalla 18, joten pudotus näyttäisi olevan vain muutaman sijan. Vähän vielä sapettaa kun katsoo, että muutamalla toistolla olisi noussut ihan kivasti listalla, mutta turha sitä on jälkikäteen manailla! Viimeinen laji tulee varmasti olemaan joku aivan hirveä hapotuspainajainen, koska sellaisia ei tänä vuonna ole juurikaan ollut… Ehkä thrustereita ja burpee boxovereita?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s