Tiimikisaa, treenilomaa, regionaaleihin valmistautumista…

Taas kerran on ollut niin paljon kaikenlaista menoa ja kiireitä, että blogin päivittäminen on vähän jäänyt, mutta ei hätää, Regionaaleihin valmistautuminen on sujunut hyvin! Viimeisen parin viikon aikana olen kisavalmistelujen ohella ehtinyt matkustamaan Brysseliin tiimikisoihin ja Arabiemiraatteihin treenilomalle. Seuraavaksi pienet matkakertomukset ja sen jälkeen muutama sananen Regionaalilajeista, jotka julkaistiin viime viikolla.

Brysselin kisat tuli aika puskista. Ehkä parisen viikkoa ennen kisoja sain kisajärjestelijöiltä kyselyn, olenko halukas osallistumaan kilpailuun, jossa vastakkain olisi kaksi kuuden hengen tiimiä. Viime vuoden lopullahan osallistuin Madridissa Kings of Wod kisoihin, joten toinen tiimi oli koottu eurooppalaisista Regionaalitason urheilijoista, jotka olivat osallistuneet Kings of Wod -kilpailuihin. Toinen tiimi taas koostui venäläisistä, jotka olivat menestyneet parhaiten heidän omassa Fit-liigassaan. Meidän tiimi vaikutti hyvältä, joten päätin ihan mielenkiinnosta lähteä katsomaan millainen tiimikisa olisi. Kukaan meistä ei tainnut oikein etukäteen tietää mitä oli luvassa, mutta saatiin kyllä tietää lajit päivää ennen skaboja. Lensin Brysseliin perjantaina, kisat oli lauantaina ja paluulento sunnuntaiaamuna.

Näin osan meidän tiimistä ensimmäistä kertaa aamiaisella ja viimeiset kaksi tyyppiä nähtiin ekaa kertaa vasta kisapaikalla. Järjestelyt sujui vaihtelevasti. Puitteet oli kyllä hienot ja tapahtumanjärjestäjät rakensi lavasteita varmaan perjantai-illasta lähtien non-stoppina, mutta ruokapuolen järjestelyt ainakin meidän tiimiläisille oli aika heikohkot. Ei meinattu millään päästä lounaalle ja erilaisten kommellusten takia saatiin ruokaa vasta vajaa tunti ennen ekan lajin alkua. Eka laji oli onneksi tempauslaji, jossa jokaisella oli 3 nostoa, mutta kyllä lämmittelyssä oli välillä sellainen olo, että kanat ja riisit tulee ihan just ulos… Laji meni kuitenkin ihan hyvin. Nostin itse 75 kiloa ja meidän tiimi voitti lajin. Kakkoslajissa meidän piti nais-miespareina suorittaa vuorotellen 21-15-9 soutua (kaloreita) ja burpeita sekä työntää/vetää kelkkaa sarjojen välissä. Tämä oli ihan kamala laji ja naisille tietysti vielä kamalampi kun miehet kuitenkin soutavat kovempaa. Homma meni siis niin että toisen soutaessa toinen teki burpeita ja kun molemmat oli valmiita niin vaihdettiin ja sen jälkeen yhdessä liikutettiin kelkkaa, toinen työnsi ja toinen veti. Lisäksi piti liikkua niin nopeasti, että kaikkien piti soutaa samalla vastuksella ja tiimikaverit halus soutaa 7 vastuksella! En ikinä souda niin isolla vastuksella varsinkaan jos pitää tehdä muutakin kun vaan soutaa joku sprintti. Eka soutu meni hemmetin kovaa, mutta viimiset kaks kierrosta oli yhtä helvettiä.

Oltiin mun parin kanssa vielä meidän tiimin ankkureina ja hävittiin lopulta kaksi sekkaa eli kamppailu oli tosi tiukka. Venäläiset voitti tämän, mutta Oksana veti itsensä niin tilttiin, että oksenteli ja finaalilajin alkua piti varmaan 45 minsaa, että hän pystyi osallistumaan siihen. Finaalilaji oli tosi kiva. Tehtiin vuorotellen tankoliikkeitä ja voimisteluliikkeitä, toistot sai jakaa tiimiläisten kesken miten halusi ja aina kun tehtiin voimisteluliikkeitä, täytyi jonkun pitää tankoa ilmassa. Voitettiin tää laji ihan ylivoimaisesti ja samalla koko kisa siis. Ei ollut siis mikään turha reissu!

Seuraavalla viikolla olikin sitten lähtö Arabiemiraatteihin moikkaamaan Emiliaa ja treenailemaan siis Empun ja Aronpään Mikon kanssa. Matkustukset on toki aina rankkoja, mutta muuten oli kyllä mahtava reissu! Matkustettiin käytännössä koko keskiviikko, oltiin sitten torstaista seuraavaan torstaihin Ajmanissa ja matkustettiin taas torstaiyöstä perjantai-iltapäivään. Lämpötila Ajmanissa oli aivan täydellinen! Reilu 35 astetta, mutta ilmasto ei ollut kostea vaan juuri sopiva. Sisätiloissa oli hyvät ilmastoinnit, joten treenailu sujui ongelmitta. Aluksi ilmastointi pisti mun nenän ihan tukkeeseen, mutta parin päivän jälkeen tämäkin ongelma hävisi. Oli tosi motivoivaa ja kivaa treenata Empun ja Mikon kanssa. Ja kun ei tarvinnut miettiä tai stressata työasioita tai tuntienvetämistä eikä nettiäkään ollut oikein käytössä niin reissu oli myös siinä mielessä hyvin rentouttava! Tuntui, että lihakset ei kolottanut samalla lailla kuin kotona, mutta kun palattiin takaisin Suomeen ja takana oli vielä rankka matkustus niin viikonloppuna tuntui kuin olisin jäänyt jyrän alle. Viikonlopun treeneissä tuntui jähmeältä ja eilisessä hieronnassa tuli todettua, ettei yläkroppa ole ollut niin jumissa varmaan koskaan kuin mitä nyt… Onneksi tänään on lepopäivä!

Sitten vielä ajatuksia Regionaalilajeista… Lajit vaikuttaa monipuolisilta ja viikonloppu tulee olemaan todella raskas! Eniten kauhistuttaa laji 3, jossa juostaan ensin maili jollain moottoroimattomalla juoksumatolla, jota en pääse edes kokeilemaan missään. Juoksun jälkeen on 50 valakyykkyä, 100 GHD-vatsaa, 150 tuplanaruhyppyä, 50 sumodeadlift hi-pullia ja 100 boksinylihyppyä. Liike, joka suorastaan hirvittää mua, on GHD-vatsat. Oon todennut aikoinaan, ettei mun selkä tykkää niistä ollenkaan, joten olen vältellyt liikettä siitä asti. Ja nyt mun pitäisi sitten vetää niitä sata putkeen ja pystyä tekemään sen jälkeen kaikenlaista ja muita lajejakin! Veikkaan, ettei mun tarvitse paljon miettiä noita boksinylihyppyjä tuossa lopussa kun aikakatto on 26 minuuttia. Toinen laji, joka on melkoisen haastava saada suoritettua ennen aikakattoa (16min) on laji 6. Siinä on 5 kiekkaa soutua, chest to bar -leukoja ja tiukkoja kässäripunnerruksia, joissa kädet on lisäksi 3 tuuman korokkeiden päällä. Ei paljoa auta, että chest to bar -leuat sujuu hyvin kun kässäripunnerrukset hyytyy niin pahasti. Muuten kaikki lajit on tehtävissä aikakaton puitteissa ja varmaankin itselle vahvin laji tulee olemaan taas kerran käsilläkävely.

Nyt kisoihin on siis aikaa vajaat kolme viikkoa, joten tässä on vielä mukavasti aikaa suunnitella itselle sopivimmat strategiat eri lajeihin 🙂

Advertisements

2 responses to “Tiimikisaa, treenilomaa, regionaaleihin valmistautumista…

  1. tsemppiä Saara, olet kovahermoinen tyttö!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s