Viimeisimmät venkuroinnit

Tuli taas todistettua, ettei ikinä saisi hehkuttaa ja iloita liikaa, sillä alamäki voi alkaa hyvinkin salakavalasti ja se voi olla yllättävän jyrkkä. Kuulostaa dramaattiselta, I know, mutta dramaattiset oli meikäläisen fiiliksetkin viime tiistai-iltana! Toi aloitus kuulostaa melkeen siltä, kuin olisin vähintäänkin katkaissut jalkani tai vastaavaa, mutta ei tokikaan mitään niin dramaattista käynyt. Vaan muutamien asioiden yhteensattuma, jotka sai kyllä mielen taas käymään melko synkissäkin syövereissä. Johtui lähinnä siitä, että kun tässä on nyt mennyt niin hyvin, jollei kyynärpäävaivoja oteta huomioon.

Palataan siis vielä viime viikon alkuun. Tiistaiaamuna oltiin sovittu Joosuan kanssa aamureenit. Mulla oli vähän aamulla kurkku kipeänä, mutta tarkoituksena oli tehdä vain kevyt jumppa, joten se oli mielestäni ihan okei. Aamutreeni tuntuikin hyvälle paitsi, että Jossu oli jotenkin aivan loppu ja vaikutti siltä, että vähintäänkin pyörtyisi kohta jos jatkettaisiin vielä pitkään. Lopetettiin sitten vähän aiemmin. Iltapäivällä mulla alkoi olemaan jotenkin tosi väsynyt ja vähän kipeä olo. Mietin pitkään, että pitäisikö jättää illan treenit väliin, mutta päätin lopulta vaan vähän kyykkäillä (BIG MISTAKE). En ehtinyt tekemään kuin pari lämmittelykyykkyä melko pienillä painoilla kun tunsin kipua alaselässä. Lopetin kyykyt samantien ja tajusin, että pakaran yläosa veti superjumin päälle ja säteili kipua selkään. Liikkumisesta tuli pikkuhiljaa kivuliaampaa ja illalla himassa manasin, miksi mä en vaan voinut jättää treenejä väliin? Ei muuta kun Sirdalud naamariin ja taju pois!

Keskiviikkona olo oli sumuinen ja kipeä ja liikkuminen oli vaikeaa. Mobbailin ja venyttelin varmaan vähintään 3 tuntia. Torstaina kurkku ei ollut enää kipeä vaan oli siirrytty jo limavaiheeseen, eikä paikat enää muutenkaan särkeneet. Torstaina vielä aktiivista pakarahuoltoa ja perjantaina alkoi jo tuntua kaikin puolin paremmalta. Ja siis samaan aikaan, tiistai-illalla, oli käynnistynyt Winter War karsintojen viimeinen viikko. Ehdin jo vähän laskeskella leaderboardiltakin miten huonoon sijoitukseen mulla olisi varaa, mutta tilanne näytti kuitenkin koko ajan positiivisemmalta suorituksen suhteen. Ja onneksi lajissa oli melko kevyt paino. Laji meni näin:

50 Deadlift 40kg
50 Bar over jump
50 Hang power clean 40kg
50 Bar over jump
50 Front squat 40kg
50 Bar over jump
50 Shouder to overhead 40kg

Päätin tehdä lajin läpi lauantaina, josta tuli sitten mun viikon toinen treeni sen tiistaiaamujumpan lisäksi. Tehtiin samaan aikaan Joosuan kanssa, joka oli muuten myöskin tullut kipeäksi tai siis oli jo selkeästikin ollut kipeä tiistaiaamuna. Jossuhan oli ollut pari päivää ihan sängyn pohjalla eli paljon kipeämpänä kuin minä.

Selkä tuntui siis ihan hyvältä kun tein suorituksen. Tavoitteena oli vetää laji läpi niin, ettei se tuntuisi kovin pahalta. Olin nähnyt aika monia suorituksia edellisten päivien aikana, ja jengi veti kyllä itseään sellaseen tilttiin, että morjens! En kyllä muista koska olisin viimeksi nähnyt niin tuskaisia suorituksia. En ehkä koskaan?

Tein maastavedoissa alkuun 2 x 10 ja loput kutosina. Tankoliikkeiden väliin tehdyt tasajalkahypyt tangon yli oli kyllä yksi hölmöimmäntuntuisista jutuista pitkään aikaan, mutta siinähän sitä pompittiin ees ja taas. Rinnallevedot oli ihan kivoja kanssa, tein suurimmaksi osaksi vitosia. Tiesin jo etukäteen, että etukyykyt tulee olemaan mulle vaikeita ja sitä ne kyllä oli. Tuntui tosi raskailta. Tein ne enimmäkseen kutosina. Vikana oli sitten vuorossa työnnöt. Niissä tuli pidettyä aika pitkiä taukoja. Totesin, ettei mulla ole mitään tarvetta lähteä repimään niitä väkisin, mutta sen verran koitin katsella kellosta, että homma tulisi valmiiksi ennen kuin 15 minsaa olisi täynnä.

Lopulta aikaa meni 14:31. Tällä irtosi lajista 8. sija, joten yllättävän hyvin se kuitenkin meni. Karsinnoista on nyt sitten selvitty ja nyt sitten vaan koitetaan vähän joulun aikana huoltaa kehoa sellaiseen kuosiin, ettei tarvitse synkistellä alkuvuonna. Ja hei, sunnuntaina sain tehtyä vielä viikon kolmannen treenin, joten katastrofaaliselta vaikuttanut viikko sai siis iloisen lopun 🙂

tasapainoilua yhden käden varassa, that’s my life… but I like it 😉
IMG_6338

Advertisements

One response to “Viimeisimmät venkuroinnit

  1. Olin eilen katsomassa winterwareja ja en malta odottaa sun kisaraporttia sieltä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s